MIN SEGER!

Igår var en stor dag för mig. Min terapeut sade åt mig att fira och berätta och det ska jag nu göra:

 

Sedan jag blev sjuk i utmattningsdepression har min ångest vart ett enda tjatter i huvudet. Så fort jag vart ensam eller inte haft folk att prata med så har det blivit kaos i huvudet och hela kroppen har blivit attackerad av ångest, dränerande tankar, prestationsångest, självhat osv.

 

Jag har alltså inte klarat av att hantera mina egna tankar och känslor vilket lett till att varje tyst stund resulterat i utbrott, kollapser, baksteg och bryt.

 

Min snuttefilt och lösning på detta blev att jag ständigt distraherat mig med en tv-serie och podcasts. Så fort jag vart ensam – på med det så jag slipper vara i mitt huvud. Det har hjälpt men samtidigt har jag sett ut som ett pucko som bär runt på datorn på högsta volym vart jag än går i lägenheten.

 

Diskar, duschar, lagar mat, jobbar, cyklar, går eller bara ”är” ensam  – alltid på med ljud för att distrahera och skydda mig från min egen ångest.

 

För en vecka sedan blev det tyst. Alltså, jag har nu gått nästan en vecka där jag kan bara vara i mitt eget tillvaro utan att attackeras av ångest, självhat, prestation och dränerande tankar. Det är frid. Det är tyst.

 

Ni som upplevt något liknande eller vart i min situation förstår vilken enrom seger och häftig känsla detta är. Jag äger nu mitt eget huvud och känner mig för första gången på flera år trygg i mina egna tankar. Jag har äntligen makten över min skalle. Det är tyst och helt fantastiskt.

 

Skärmavbild 2013-09-26 kl. 09.23.35

 

Tack livet!

 

 

 

 1. Emil skriver:

  Hej hittade hem till din sida av en kvälls av googlande. Ångest fri! Det är min dröm. Känner igen mig i allt du skriver.
  Går de få kontakt med dig och hörs hur det gick till. Var så ledsen att du inte fick med det i texten. Hör gärna av dig //emilsominte kan vara i sin skalle

 2. Sara skriver:

  Tack för att du delar med dig. Det hjälper.

 3. Olivia skriver:

  waow, tack Fia. Det ør som att du berøttar om mig sjølv. Jag jobbar med mina hemska tankar dagligen, med dåliga nøtter, mycket gråt, och så mycket løngtan att gæra annat. Hur gick du tillvøga? Jag har en sådan stor løngtan att kønna frid. Att bara leva och vara lycklig. Nør man någon helg eller dag sitter ensam så kommer dom, snabba och hårda tankar. Tack fær att du delar med dig. Det ør vørt mer øn vad du tror. Tack. kram

 4. Vad lycklig jag blir av att läsa det här. Att vara fri ångest måste vara så fantastiskt och det skall du absolut fira. Jag kan inte ens drömma om den dagen då jag skulle bli helt fri det. Vore så fantastiskt. Min utmattning är på väg tillbaka, försöker göra allt för att stoppa den!

  http://iamcharlotte.blogg.se/

 5. Erika skriver:

  Underbart att höra! Grattis!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..