MÖT ALEXANDRA!

”Mina förhoppningar med medlemskapet hos Fia på Aetas.se var delvis att gå ner något kilo men framför allt ändra mina rutiner när det gäller mat och träning. Tidigare har jag varit väldigt mån om att detta ska fungera men av någon anledning har jag det senaste året kommit in i lata rutiner.

 

Fias upplägg är helt fantastiskt. Rolig träning som kan utföras både hemma och på gym, och när det gäller maten har jag aldrig känt att något är förbjudet. Jag har haft möjligheter att testa mig fram med hjälp av ”kostschemat” och samtidigt inspirerats av Fias personliga blogg.

 

Under dessa veckor har jag i princip aldrig gått hungrig och mitt sötsug är näst intill bortblåst. Mitt colaberoende är ett minne blott och att skippa träningen för ett halvkasst program på tv kommer aldrig på fråga.

 

Med Fias hjälp har jag kommit till insikt med att det inte är siffrorna på vågen som räknas utan känslan i kroppen som är det viktigaste. Jag har lärt mig att lita på min kropp, att förändringarna vad gäller mått och vikt faktiskt händer av sig självt med de hälsosamma rutinerna.

 

I slutändan så är det ändå inte mina 4kg viktnedgång och mina försvunna 17cm det jag är mest glad över. Det som är mest värdefullt är hur jag har förändrats som person. Jag är gladare, orkar mer, sover som en prinsessa om nätterna och varje gång jag ser mig i spegeln kryper ett leende fram.

 

Jag är så nöjd med mina 10 veckor som guldmedlem hos Aetas och kommer fortsätta leva enligt mina nya levnadsvanor. Tack Fia för att stöttat mig på vägen till ett hälsosammare och härligare liv!”

 

/Alexandra Pettersson

 

 

Downloads1

 

 

 

,. läs mer om min PT-online här – klicka!

 

 

 

 1. Anna skriver:

  Hej bästa Fia!

  Jag älskar din blogg och hur fantastisk du är på alla sätt och vis!

  Det enda ”mindre bra” jag tycker om i denna blogg är dock dessa före- och efterbilder (som inte alls figurerade runt på nätet innan denna trend satte igång). För är de egentligen så bra för oss kroppsfixerade, speciellt tjejer? Jag menar, vem är helt immun mot kroppsfixeringen? Borde vi, som vill vara hälsosamma på riktigt, från själen och ut, inte sluta fokusera på kroppen helt och hållet och som du så fint och ofta skriver om; fokusera på hur vi mår, hur vi andas, vad vi orkar just i dag, etc.

  Dessa bilder ”före och efter” känns bara som en förlängning av all denna extrema kroppsfixering som vi matas med varje dag. Som i alla skvallerblaskor ”så gick blablabla ned si och så mycket inför den här filmen” ”se blablablas nya superkropp” med före och efter-bilder. Några månader senare ser vi ”stjärnorna” som benrangel = dessa ”superkroppar” behöver inte ha någonting med ordet ”hälsosam” att göra. Åtminstone om en ska se det ur ett bredare perspektiv.

  Kanske överanalyserar men jag går till mig själv – jag får ångest av dessa, för det är en bild på en mer ”slimmad” kropp än den andra – det triggar igång mer kroppsfixering än hälsa i mitt huvud. För i mitt huvud är hälsa, som sagt, något som också behandlar _inuti_, hur själen och våra organ mår.

  Och jag vet hur kompisar sitter och googlar smala kroppar samt dessa ”före och efter” som ”thinspo”.

  Kanske ett alternativ av dessa ”före och efter” kunde vara att visa hur en orkade göra en övning med fler kilon på än innan? Eller om en blivit mindre stel = kan göra någon övning där det visas? Istället för att kroppen och hur den ser ut återigen blir fokus. Det känns som att vi får nog av det överallt annars? Lite tankar bara, vad tycker du?

  Kram! Du är HELT fantastisk Fia och jag beundrar dig så stort!

 2. Linea skriver:

  Fantastiskt! Blev väldigt nyfiken på vad du har att erbjuda. Har själv, som många andra tjejer tampats i flera år med att jag tycker illa om min kropp och känner mig mer eller mindre desperat över mina matvanor. Dem har alltid varit okej men sen jag flyttade hemifrån vet jag aldrig vad jag ska laga eller hur mycket jag ska äta. Kan ditt kost-program vara något tro? Tränar gör jag…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..