ATT ANDAS

Som jag nämnde tidigare har jag börjat få behandlingar med en typ av idrottsmassage för att hjälpa min kropp att komma tillbaka. Det sitter så mycket stress, sorg och kramper i mina muskler och det är omöjligt att få loss utan hjälp.

 

Under gårdagens behandling nämnde jag att min andning sker genom munnen och nästan aldrig genom näsan och funderade vad det kan bero på. Min behandlare upptäckte att det sitter så hårda mängder sorg i näsans kanaler att min kropp i princip stängt av den funktionen. Jag har på riktigt inte kunnat dra ett riktig andetag genom näsborrarna på flera år, och trott att jag behövt mer astmamedicin för att det är så tungt att andas i vissa perioder.

 

Genom att trycka på vissa punkter i näsans område släppte hårda spänningar, jag bröt ihop och grät med hela kroppen. Trots att det gjorde vidrigt ont så kände jag hur mycket gammalt släppte. Samtidigt som smärtan sköt omkring i ansiktet och tårarna rann ner i öronen så såg jag minnesbilder från USA som kom och försvann.

 

Det låter på många sätt helt sjukt, men faktum är att jag nu för första gången på väldigt länge obehindrat kan dra friska andetag genom bara näsan. En otrolig känsla.

 

Desktop15

 

Den här dagen spenderar jag i soffan då jag är helt utslagen. Det är så mycket som flödar i kroppen att jag är både yr, har huvudvärk och är helt slut. Men det är värt det, för nu kan jag andas på riktigt.

 

 

 

 1. Hej!
  Jag återkommer ofta till detta inlägg. Jag har haft det svårt i flera år med diverse. När jag när jag springer och börja fundera drar sig halsen ihop och jag kan knappt andas utan börjar pipa. Jag har även märkt att när jag försöker tänkanoch gråta ut saker så gör det ont i näsan. Typ som att det trycker och att man har tagit alldeles för mycket nässprej. Vet du vart man kan vända sig eller kan det gå över av sig själv?

  Kram

 2. Hej Fia,
  Jag har lidit av detta i flera år, detta med andningen, och vore dig evigt tacksam om du kan länka till antingen kliniken du fick denna behandling gjord hos, eller om du känner till något annat ställe i Dala-trakten?
  Mycket tacksam för svar!

 3. Hej Fia! Jag vill så jätte gärna leva en hälsosam livsstil. Men det är så att jag bor fortfarande hemma. Vi har inte så mycket mat som är grönt osv. Jag skulle gärna vilja att du gjorde några enkla och nyttiga recept som är lätta att laga. Jag håller igång super mycket med träning. Tränar cirka 4 ggr i veckan. Men jag vill ändå ha en bra och proteinrik kost. 🙂

 4. Jag har varit med om samma genomklappning – efter en traumatisk crasch i junior NM i trysil ( störtlopp alpint) där ryggen in i en gran stannade min framfärd gick kroppens muskler i det området in i chock och ”traumaläge” – dvs, de stängde av. Nästan tio år senare fick jag fantastisk hjälp av en grymt duktog specialist ( Anna Fhrom) på Bosön, som sakta men säkert låste upp alla låsningar i ryggen och lockade fram de små musklerna till vaket läge – se som inte velat medverka på många år. Jag blev illröd på ryggen av behandlingen ( akupunktur, rörlighetsövningar/massage) blodet strömmade till och tårarna sprutade och kroppen bröt ihop. Det var som att återuppleva traumat, men ha en mjuk filt om sig som sa att jag var okej – jag blev ju inte förlamad av craschen.

  Grattis – typ – och hoppas det fortsätter såhär nu!

 5. Hej Fia. Jag känner precis igen mig i vad du pratar om, fast på mig är det tvärt om. Jag kan bara andas genom nästan och kan knappt ta ett djupt andetag alls genom munnen. Detta har pågått under en längre tid i mitt liv, men det är först på senare tid jag har börjat lida ordentligt av det. När det är riktigt illa känns det som man inte får luft längre. Jag lider av ångest och har nu börjat gå hos en psykolog. Mitt största problem är att jag inte kan sätta fingret åpå vad det är som framkallar min ångest : ( problemet med andningen kvarstår dock och jag tänkte kolla om du har några tips som har hjälpt dig när du har haft svårt att andas?

  Ha det fint, du är en stor inspirationskälla!!

  Kram Hanna

 6. Möjligt att det är som du säger ang. sorg och näskanaler, men jag rekommenderar en viss skepticism inför allt som finns där ute. Hur bevisar man det ena än det andra? Nu för tiden tror jag endast på det som bevisats vetenskapligt, dvs man har en kontrollgrupp man jämför resultaten med. Då vet man vad som fungerar och inte fungerar.

 7. Blir så ofta berörd av vad du skriver. Vet inte hur många gånger jag gråtit framför datorn när jag läst dina inlägg. Så öppna, ärliga, inspirerande och känslosamma på en och samma gång. Vill att du ska veta att du verkligen gör något gott när du delar med dig av vad du går igenom. Vi behöver se och förstå varandras svagheter för att ta oss upp tillsammans. Tack Fia. Kramar

 8. Förlåt men det låter inte helt rimligt i mina öron. Finns det något vetenskapligt stöd bakom denna behandling??? Kan det inte vara så att det sitter i psyket? Och att du mår bättre nu för att behandligen verkar som placebo? Hur i helvete kan sorgen sitta i näsan? Det är ju fint att du mår bättre men jag blir sjukt förbannad när vissa pseudoläkare hittar på sina egna terapier och tar betalt för det! Kom spontant att tänka på snubben som övertygade kvinnor att ligga med honom för att driva ut onda andar. Jag vill inte vara respektlös och jag ber om ursäkt om du tar illa upp men det är otroligt viktigt med kritiskt tänkande och den där personen som du går i behandling hos tar ju säkert inte direkt lite betalt för sina tjänster.

 9. Kroppen är så jäkla häftig! Och ännu häftigare är det att man med hjälp av alternativa behandlingsformer kan bota det mesta! Härligt att du kan andas genom näsan igen, förstår att det måste vara befriande 🙂 ta hand om dig nu!

 10. Fia, vart hittar du den här idrottsmassagen? Förstår att du inte vill berätta vem du går till, det kanske känns för personligt, men om du ville berätta vad kliniken heter eller var jag kan hitta liknande skulle jag bli oändligt tacksam! Jag tror verkligen jag behöver detta – jag höll andan hela tiden när jag läste ditt inlägg och tänkte bara fy fan vad jobbigt det låter, men det är nått sånt här jag behöver för att kunna bearbeta vad min kropp varit med om. Tack snälla på förhand!

 11. Vad häftigt att du också provat detta!
  Jag har själv haft diskbråck och jätte problem med rygg, men nej, det hela har börjat med slag mot nacken som gjort att jag börjat belasta fel samt att allt handlat om stress och sjukt dålig andning! Har historier som du kanske vill höra men blev så paff när jag läste din! Sjukt häftigt hur kroppen faktiskt försvarar sig!

  Min kiropraktor frågade mig vart jag hade ont, jag svarade så klart i ländryggen!
  Nej sa han då bara genom att titta på mig, du har ont i bröstryggen och i bröstet, sen är du sjukt dålig på att andas!

  Häftig människa denna man!

  Kan ju höras av ifall du har fler historier och resultat att berätta!
  Det har iallafall jag 🙂

 12. Mycket inspirerande att läsa! Så otroligt mycket man aldrig ens tänker på men som man helt eller delvis känner igen när andra berättar om. Mängder av olika spänningar i kroppen och sätt att behandla de är något jag ofta inspireras av, och samtidigt märker jag att jag kan inspirera andra med ex vis funktionell träning – som de aldrig testat och känns i hela kroppen för de som testar. Jisses vad olika vi är, trots att vi lever i samma del av världen under samma tid.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..