DET HETER FRIDAG.

Ni vet dessa dagar då allt känns meningslöst? De dagarna då vi känner oss som skit, spegelbilden gör oss missnöjda och kroppens känns fel i varje rörelse. De dagarna vi är deppiga, kanske har ett virus i kroppen eller bara går igenom en tung period. De här dagarna behöver vi kärlek och tålamod.

 

De dagarna är jobbiga som de är utan att vi ska behöva klanka ner på oss, ställa krav och pressa på när vi varken vill eller orkar.

 

Vi behöver en fridag från livets vanliga tugg, våra mål och vår ambition. Jag är övertygad om att det viktigaste dagar som dessa är att vara förlåtande mot en själv.

 

Att ge sig en fridag från alla tankar, planer och önskan om förändring och bara samla energi, fokusera på att bli friskare och piggare och inte blanda in tankar som stressar.

 

Vi behöver helt enkelt en fridag från eventuellt självhat, press och dåliga tankar om oss själva. Den här morgonen är en sådan för mig. Det lilla som en nybakad valnötsfralla och kanelbulle fick förgylla min annars pissiga känsla och göra den här morgonen lite lättare.

 

Skärmavbild 2013-10-21 kl. 10.21.13

 

 

Så ge dig själv en fridag och pyssla om dig som du skulle pyssla om en ledsen bästis. Kanske behöver vi bara ta oss igenom dagen för att avsluta den med en varm dusch/bad, smörja in fötterna, stänga av all teknik och vila med en god bok innan sömnen flyttar oss in i den ny dag. En starkare dag.

 

 

 

 

 1. Olivia skriver:

  Tack för det här inlägget! Det är så viktigt och det fick mig att avstå från träningen samt ett event jag hade senare under kvällen. Jag var jättetrött men tänkte att det nog ändå måste gå och sen läste jag det här, åkte hem, la mig i sängen och gick inte upp förrän förra timmar senare. Det kändes så behövligt. Tack för en otroligt bra blogg som uppmuntrar till riktig hälsa blir alltid så glad när jag läser dina inlägg. De är så fria från krav och hets. Massor med kärlek till dig!!!
  Kram
  Olivia

 2. Frida skriver:

  Vill bara säga tack, du är en stor inspiration med din glädje och ditt förnuftiga levnadssätt. skönt att läsa en blogg utan att känna sig värdelös och tjock, utan en massa hets. fortsätt med det du gör 🙂

 3. Maria skriver:

  Vilken klok kvinna du är! Kram till dig

 4. sofie skriver:

  Tack Fia för att du än en gång sätter så bra ord på sånt som är så viktigt men som iallafall jag så ofta ger mig själv dåligt samvete för. KRAM

 5. Laura skriver:

  Om fler tänkte som Du och jag att fridagar (eller som jag säger egodagar) är viktiga för att orka med allt hade fler mått bättre och orkat med vardagens problem.
  Ha en fin tisdag 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..