TORSDAGSBOK

Ni läsare är så fina. Stöttande, uppmuntrande och värmande. Tack!

 

Som många av er kommenterade till gårdagens trötta inlägg – ”tillåt dig att vila”. Sagt och gjort, jag bäddade ner mig på spikmattan efter gårdagens middag, läste en timme, somnade vid 22 och sov tills kroppen vaknade själv vid 10. Tolv sköna timmar rakt in i på sömnkontot. Det enda jag gjort idag är att äta julgröt till frukost, fortsatt läsa min bok i soffan och slösurfat en stund. Klockan är snart två och jag har fortfarande pyjamas en torsdag. Visst, det känns inte så förbannat roligt och uppmuntrande men eftersom jag har möjlighet att ta en sådan här vilodag mitt i veckan så har jag vett att uppskatta den och försöker njuta.

 

Så, det blir inte många knop idag och det är alldeles alldeles perfekt för min dagsform. En promenad, mat, spikmatta och mer läsning. Mer sömn och sedan är det fredag. Förhoppningsvis lite piggare.

 

IMG_5843

 

 

 

,. glädjs åt min kaffekopp och dricker lite till.

 

 

 

 

 1. Yvonne skriver:

  Härligt att du kan ta en ledig dag 🙂
  Jag tror inte alla förstår hur otroligt viktig sömnen är för all återhämtning.
  http://kroppochkost.se/?page_id=22 Här kan du läsa lite mer om varför sömnen är så viktig och vad den kan göra för de personer som ev. försöker gå ner i vikt. Sök på ”vikten av god sömn”

  Ta hand om dig!

 2. Jonas skriver:

  Om det var träningen som var boven till din syndrom så förstår jag faktiskt inte vrf du fortsätter att arbete kvar inom träning/hälso-branschen. inget illa menat.

  Men tror det är jäkligt viktigt att inte ha sin ” hobby” som jobb.

  Ha en trevlig helg:)

  / J

 3. J skriver:

  Åh Fia! Genom din blogg tycker jag du har dokumenterat
  Din stegring till att må bättre och bättre så tydligt därför
  Vill jag bara skrika till dig: du har kommit så långt.
  Du lyssnar och du tar in vad du behöver och samtidigt lyckas
  Du inspirera mig och många många andra. Det finns ingen som dig,
  Du är väldigt värdefull för mig även fast vid inte känner varandra.

  Du är så bra! Och du får mig att känna mig bra.
  Stora värmande kramar i kylan! 🙂

 4. Arw skriver:

  Skönt att ha en dag när man bara kan ta hand om sig själv och sitt välmående. Jag hade också behövt sova så många timmar men har problem med sömn generellt vet inte om det blir högst 4-5 timmar per natt. Är så petig med att det ska vara rätt temperatur i rummet, jag måste ha fixat allt inför kommande dag och håret måste se fräscht ut (ja även när jag ska sova)

 5. Fia! Det är så genuint och fint att se att du respekterar din kropp och ditt välmående. Jag är i liknande sits som dig, (påväg upp ur en utmattningsdepression) och du ska bara veta hur skönt det är att läsa om någon som tar det på allvar och med glädje kan tillåta sig att vila. Jag tror det är alltför många som tänker att de måste prestera som en ångvält för att livet ska vara värt att levas. Men icke. Livet är ju redan värt att levas. Det är de stunder man ger kroppen och sinnet det de verkligen behöver, som man lever på riktigt..! Allt annat är egentligen bara hysteri, format av dagens samhälle..

  Uppskattar dig så! Det har hjälpt mig att veta att jag inte varit ensam. (Dock så önskar jag ju ingen att gå igenom något sådant här.) Du ska veta att dina texter och din ärlighet har gett styrka till mig och mitt skånska hjärta..

  KRAAM,

  Elin i Skåne

  P.s. Det slog mig snabbt. Var inte alls min avsikt med den här kommentaren, men om du skulle vilja ha en ”gästskrivare” i din bok eller en liten intervju med någon annan som gått igenom något liknande, så ska du veta att jag och säkert många med mig gärna ställer upp. 🙂 Önskar dig all lycka Fia!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..