ETT BREV TILL DIG

”Kära du,

 

vad ledsen jag blir över att du mår så dåligt.

 

Din kropp är ju det finaste du har och den är egentligen det enda som kommer att vara med dig precis hela ditt liv. Därför bör vi också behandla den som vår bästa vän, med kärlek och respekt.

 

Det låter som att du gör mycket rätt, kanske till och med för mycket rätt vilket inte heller blir bra. Det är sällan bra att ha stenkoll på vikt, mått, kalorier, träningsmängd och allt det här.

 

Det blir liksom för mycket och då motarbetar du dig själv, hur konstigt det än låter. Mina erfarenheter säger att allt går allt lättare när vi släpper lite på det strikta och lär sig att njuta mer på alla plan. Tränar du för att gå ner i vikt, äter för att gå ner i vikt och speglar dig för att leta fel eller enbart resultat så kommer du säkerligen inte få det du önskar.


Om du däremot tränar för att det är så jäkla kul, skönt och gör dig till en härligare människa, äter för att det är så roligt att laga mat och prova nytt och gott att äta och tittar dig i spegeln för att ge dig själv komplimanger och peppa dig själv så kommer du få resultaten på köpet.


Tro mig, det är så det fungerar. Blir du för manisk kommer du snarare hamna i ett farligt beteende och det kan bara bli fel.


Hitta glädjen i träningen och kosten igen. Det kommer hjälpa dig så mycket längre än att stå och stirra dig blind på sådant du inte gillar. Och eftersom kroppen är din bästa vän, visst skulle du inte klaga, hacka, trycka ner din bästa väns kropp?


Du skulle säkerligen hylla den, tala om hur fin hon är och hur snygg hon är. Gör det med dig själv med för det är alldeles säkert helt sant!


En stor kram från fia”


 

(Inlägget är en repris från 2012)

 

 

 

 

 

 1. Maria skriver:

  Jag blev tipsad av en vän till detta inlägg då jag har sjuka kroppsideal och extremt lågt självförtroende, så jag sparade detta inlägg som ett bokmärke och jag undrar, är det okej om jag skriver om det i min blogg och länkar till dig?
  Och – tack för ett bra inlägg!
  http://www.missmanic.se

  1. ptfia skriver:

   Välkommen hit!
   Självklart får du skriva om det och länka. Det gör mig bara glad!
   Var rädd om dig, Maria!
   Kram fia

 2. Sophia skriver:

  Tack fia för den behövliga påminnelsen.
  Du är himla bra du, man mår och känner sig alltid mycket bättre när man läser dina inlägg.
  Kram och ta hand om dig!

 3. anna skriver:

  Du är klok som en bok Fia! Jag jobbar så hårt varje dag med att förändra mitt tankesätt men ibland faller jag tillbaka i mina dumma tankar. Dina blogg med alla kloka inlägg får mig att komma på rätt spår igen, och det ska du ha ett stort tack för!

 4. Sara skriver:

  Tack Fia, det behövdes verkligen.

 5. Elna skriver:

  Precis vad jag behövde läsa idag (och alla andra dagar). Tack du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..