FRÖKNÄCKET

Det här fröiga knäckebrödet kan vara det godaste som finns i sin kategori. Ett påhitt så delikat att det är lätt beroendeframkallande och förbaskat näringsrikt. Naturligt glutenfritt, proppat med bra fetter och lagom salt. Ibland blir det inte bättre än så.

 

Glutenfritt knäckebröd, 1 plåt:

 

2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
0,5 tsk salt
0,5 dl kokosolja


Rör ihop alla ingredienserna i en bunke och häll över 2,5 dl kokande vatten. Rör om. Bred ut smeten tunt på ett bakplåtspapper på en plåt. Skär rutor och häll över lite flingsalt. Grädda på 150 grader i drygt en timme eller tills det blivit helt torrt på båda sidorna.

 

IMG_8219
IMG_8221

 

 

 

,. det absolut godaste pålägget är mosad avokado med örtsalt eller en redig klick jordnötssmör. Även löskokta ägg, äggröra, bregott med västerbottenost, tonfiskröra och leverpastej är favoriter. Mhmm … : )

 

 

 

 

  1. Hacka soltorkade tomater och ha i. Ät sedan med pesto, kalkon och brie. Sagolikt gott!

  2. Lotta skriver:

    Hej Fia!
    Gillar din blogg och detta fröknäcke är underbart! Har gjort det under ganska långt tid men för mig blev jag nästa beroende av det. kunde äta det som tilltugg men har nu istället hittat ett fröknäcke som är utan mjöl över huvud taget vilket för mig fungerar mycket bättre. Det är dessutom ägg i det vilket också gör det lite mer mättande. Receptet kommer från Jenny och Magnus Paleoskaffer.Det går dessutom mycket snabbare att göra så hinner göra det trots en stressig morgon eller liknande.

    2 ägg
    1 dl solroskärnor
    1 dl pumpafrön
    1 dl sesamfrön
    0,5 dl vallmofrön eller linfrön
    salt eller under julen kanske någon juligare krydda

    Vispa äggen och häll i resterande ingredienser.
    Häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt och krydda med det du själv vill ha.
    In med plåten i ugnen, 175 grader, i 10 min.
    Tag ut och dela i bitar.
    Stäng av värmen och lägg in bitarna på eftervärmen.
    Går att äta relativt omgående men då kan de vara lite mjukare i formen.

    Hälsningar
    Lotta – http://www.viktinfo.wordpress.com

  3. Yasmin skriver:

    Det är så himmla gott!! Min nya favorit!

  4. Elsa skriver:

    Är majsmjöl ”nyttigt”? Är det fiberrikt/är det långsamma eller snabba kolhydrater? 🙂 Älskar din blogg!

  5. cherie skriver:

    testade receptet, guud så gott. La smör och Kalles randiga på. Dog mat döden. Tack för receptet! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..