MÅLET?

Det här med målbildning dyker ofta upp i olika sammanhang. Vi får ofta höra att vi måste sätta mål och att vi genom målbildning har större chans att lyckas med det vi önskar. I och med att jag nu har anlitat en tränare som ska hjälpa mig och min kropp tillbaka efter utbrändheten har jag fått fundera flera varv kring vad jag egentligen vill uppnå.

 

Det hade vart så lätt att sopa utbrändheten under mattan och sträva efter ”en snyggare kropp, mer magmuskler eller bli tightare”. Det är inget fel att eftersträva dessa men det hade vart att lura mig själv.

 

Jag har inte den lyxen att kunna träna för att bli snygg just nu, jag behöver nu träna för att överleva. För att orka bli frisk. Det är först nu som jag börjar inse hur ”förstörd” min kropp har blivit av den här sjukdomen.

 

Inte ens grundstyrkan finns inte där, uthålligheten är som bortblåst och det är fortfarande för många kemiska obalanser och inflammationer i kroppen. Huvud, nacke, axlar, och skulderblad är pressade, obalanserade och behöver först få tillbaka blodcirkulation och hitta sin plats igen.

 

IMG_6723

 

 

 

Bara att förstå allt det här och verkligen se hur vidrigt svag och ”fel” jag numera är gör mig gråtfärdig och så grundligt ledsen. Det är en ständig kamp och precis när jag kommit igenom den ena så startar nästa. Helvete. Mitt mål är att bli frisk och stark. Jag tränar för att bli stark och det är idag en fruktansvärt lång väg dit. Pittskit .. Hur länge ska jag orka kämpa?

 

 

 

 

 1. Hej Fia,
  Så tråkigt att du mår så dåligt.. Förr eller senare vänder det, lovar. Vill bara dela med mig av en klok sak jag hörde av Aron Andersson som drabbades av cancer när han var sju år men i somras, som första personen någonsin, trots att han är i princip rullstolsburen besteg Kebnekaise. Han sa ”glöm inte att resan är målet”. Och det ligger verkligen väldigt mycket i det. Att sträva frammåt mot ett mål kan fylla en med driv och energi, men det kan också göra att det känns väldigt tomt när man väl är där… Så ta hand om dig varje dag och kämpa på!

 2. Nicole skriver:

  Fortsätt kämpa Fia. Och acceptera att det känns piss ibland, det är okej att inte alltid ta stora kliv framåt. Ibland när man försöker ta sig ur något sånt här är det ett steg framåt och två bakåt som gäller. Det man inte vet är att det där klivet framåt kan lura bakom hörnet när som helst. När man har en dålig dag känns hela livet fruktansvärt och vägen helt galet lång, det man inte vet är att nästa dag kan bli helt fantastisk. Och det är ju för man har känt det dåliga som man ser och uppskattar det bra. Inget är gott utan det ondas existens.

  Hoppas det känns bättre snart! GO Fia!

 3. Petra skriver:

  En mycket vis person sa en gång till mej, ”ibland fattar man inte varför man får sina uppgifter här i i livet, men då måste man komma ihåg att man får aldrig för mycket än va man klarar av. Man får även det mesta pö om pö, tänk om man skulle få på sig allt/förstå allt på en gång. Då skulle man slänga in handuken på en gång”
  Hoppas dom orden hjälper dig lite Grand i alla fall 🙂 de har dom gjort med mej i alla fall 🙂

 4. Johanna skriver:

  Fortsätt kämpa fina du! Jag tycker det är så stark av dig att skriva om det du går igenom, du är fantastiskt!

  Tusen kramar till dig

 5. Hanna skriver:

  Vet du vad jag har lärt mig.. man orkar kämpa femton, tjugo,femtio hundra gånger längre än man tror för alternativet till att kämpa är faktiskt rent krasst att lägga sig ner och sluta leva. Vilket man inte vill i första, andra eller ens sjuttioelfte taget. Det är inte alltid lätt, inte alltid kul och många gånger på vägen snubblar man och faller och gör fel och hatar allt och ångrar sig och är så trött att man bara vill ge upp och skita i allt. Sedan reser man sig igen och fortsätter. För någonstans därinne har du gnistan eller åtminstone någon form av hopp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..