VÄRDEFULLT.

Skärmavbild 2013-12-09 kl. 09.59.24

 

,. klicka på bilden för att läsa det viktiga inlägget!

 

 

Läs. Så viktigt. Så ärligt. Så värdefullt. Vi behöver få höra mer sådant här. Detta är tyvärr en stor verklighet i dagens samhälle och vi behöver prata mer om detta. Känner ni igen er? Berätta i era egna bloggar, skriv en kommentar här, berätta för era närmaste, sök hjälp. Våga protestera mot träningshetsen, våga fundera på vad som är h ä l s a och när den går överstyr. Våga prata om vart vi är på väg. Våga säg ifrån när en vän tränar som en elitdrottare utan att vara det. Vi behöver hälsa. Inte hets.

 

Vi behöver prata om det här.

 

 

 

 

 

 

 1. Linda skriver:

  Jag var fast i det som stsrtade som bulleni och utvecklades till rn blandninga av bulleni och ortorexi från att kg var 16-23år.. Det enda som ständigt snurrade i mitt huvud var va jag hade ätit, vad jag skulle äta, hur jag skulle träna, gjorde jag något ”fel” så var jag tvungen att kompensera det med träning, även om det var mitt i natten! Idag mår jag så mycket bättre! Jag vet att det finns i mitt bakhuvud och att jag måste akta mig för att inte luras dit igen, men så länge jag äter bra och tränar Max 3dagar i veckan så går det bra för mig! Idag är det till och med så att jag kan känna mig tillfredställd med att göra yoga, och när jag är förkyld så kan jag skippa träningen i lugn och ro, det hade aldrig gått för några år sedan!

  Men det är så illa hur mycket all media kan skada oss, och även sidor som instagram och Facebook, personer lägger till 99% upp bara de glada fina bilderna i dom bästa vinklarna och finaste ljuset.. Det blir som en daglig bomb av att se alla tillgjorda bilder! Jag kan inte ha dom typerna av bilder varje dag då blir jag garanterat sjuk igen! Hoppas flera vågar skriva inlägg som detta! Men det finns dom som har det tvärtom och mår dåligt pga för lite motion och för dålig mat.. Tyvärr.. Hoppas alla kan hitta det som dom mår bra av!

  Bra att uppmärksamma detta! Släpp ut det så kommer flera våga efter att du har vågat berätta!

 2. De är fruktansvärt att se folk dras ner i det helt & hållet. Jag tränar själv mycket och äter bra men har de på en stabil nivå. Förstår att folk dras in i det så som samhället ser ut och jag vägrar falla dit.
  Önskar jag kunde göra så all hets försvann . Skrev lite om hetsen i min blogg för ett tag sen.

  http://angif.blogg.se/2013/november/matens-hets.html#comment

 3. E skriver:

  Tänkte bara nyansera lite.

  Det finns de som kanske borde tänka sig för men inte gör det. Och sen finns de som kanske var den typen först men som bestämmer sig och sen går det överstyr och man utvecklar diverse ätstörningar. Det är synd om båda, det har vi redan konstaterat otaliga gånger.

  Men jag tror att många glömmer en annan grupp människor. De som sitter fast däremellan. De som kanske inte direkt skulle må dåligt av att träna mer och äta mindre men sitter fast. De kommer aldrig igång och de kanske nästan skulle vilja att det gick över styr, för då har det i alla fall hänt något.

  Många kanske inte förstår hur dåligt dehär personerna också kan må. Trots att de varken är feta eller anorektiska, trots att de äter det de känner för och så vidare. Det är omöjligt att se på utsidan. Men de kan må så otroligt dåligt inuti. Om en person vräker i sig och är överviktig så fattar alla att hon/han har problem. Om en person inte äter och är jättesmal fattar alla att hon/han har problem. Men om en person äter som ”vanliga livsnjutare” och varken är tjock eller smal är det nästan omöjligt att se att den här personen kanske mår ännu sämre än de två första.

  Hur ser du på det här PT-fia? Har du tänkt något på den här tredje personen och har du något tips om man skulle tillhöra den gruppen?

 4. t länge, men om andra saker, men vet också att det hjälper andra. Det är ju inte heller något man är ensam om eller något man borde skämmas för. Det är sååå många som sitter i samma situation som en själv.
  Så himla bra att fler vågar prata om viktiga saker.

 5. Catrine skriver:

  Hej! I början när jag läste din blogg ville jag veta hur mycket du tränar och äter, för jag tycker du ser väldigt bra ut och vill själv ha en sådan ”kropp”. Men just nu är jag glad att du aldrig lägger upp hur mycket du tränar eller hur och vad du äter konstant. Så jag vill tacka att du är en sådan fantastisk människa och vill alla väl!
  Ta hand om dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..