LÄSARFRÅGAN!

FRIDA FRÅGAR:

 

Hej Fia! Jag ska åka Tjejvasan för första gången i vår och är så nervös för hur det ska gå. Har knappt stått på ett par skidor innan och vi ska åka med jobbet så vill ju göra ett bra försök. Har du tips?

 

FIA SÄGER:

 

Har du någon som kan hjälpa dig och gå igenom teknik med dig några gånger så är det värdefullt. Att lära sig att åka ”rätt” spar mycket på krafterna och ger dig en betydligt behagligare resa. Just att få till flödet i åkningen så du slipper harva dig fram är värt att ta hjälp för.

 

Sedan är det bra om du varvar teknikträning med längre sträckor för att få flera mil i benen. När du tränar teknikträning är det bra om du lägger in etapper med de olika momenten som stakning, åka ”lätt” i tunga backar, få till den diagonala tekniken, slipa på positionen nedför osv. Det viktigaste är att du känner dig trygg på skidorna och känner att du kan åka avslappnat.

 

Eftersom ni ska åka en grupp tillsammans finns det säkert någon som känner någon duktig eller som är duktig själv så ni kan köra gemensamma pass om ni vill. Nu hoppas vi bara att snön är här för att stanna (och kommer tillbaka till oss i Stockholm).

 

Lycka till! Ni kommer ha en fantastisk dag!

 

tjejvasan

 

 

 

,. jag började åka skidor i mina föräldrars trädgård vid 3 års ålder och började i skidklubben när jag fyllde 4. Handväskan och hjälmen var oerhört viktiga för skidåkningen på den tiden 😀

 

 

 

LOADING..