BOKTIPS!

Det här med gluten har vart en het potatis det senaste året. Frågan om vi verkligen behöver gluten har blommat upp och allt fler väljer att utesluta gluten ur sin kost. Många blir mer uppmärksamma på hur deras magar och tarmar egentligen mår och vågar prova sig fram mer med känslan i fokus.

 

De glutenfria produkterna är tyvärr inte jättebra med mycket tillsatser, konstigheter och med tveksam smak. För er som är glutenintoleranta eller av annan anledning inte äter detta vill jag varmt rekommendera den fina boken ”Nytt bröd”. Hellre försöka baka eget än att köpa färdiga produkter, även när det kommer till gluten.

 

Boken är fylld med grundläggande, enkla och framförallt goda recept på allt som vi kan tänkas vilka baka glutenfritt.

 

glutenfritt bröd

 

 

 

 

,. andra fina, bra och inspirerande böcker är ”Food for thought” av Blueberry Lifestyles grundare Ulrika Holm och ”Året Runt med Saltå Kvarn” av Åsa Swanberg.

 

Vilka matböcker gillar ni? 

 

 

 

 1. Sara skriver:

  Muskelmat är en bra bok 🙂

 2. Åsa skriver:

  Jag vill tipsa om den här bloggen. Jag älskar att baka godsaker och blev lite gråtfärdig när jag insåg att jag kanske inte kunde baka min älskade kladdkaka och mina bullar längre. Då hittade jag den här bloggen och blev genast glad igen!

  http://glutenfriamuminmamman.wordpress.com/

  Och Fia du är en otrolig inspiration och motivation! God jul och gott nytt år!

 3. Joanna skriver:

  Svårt med glutenfritt då det är precis som du säger, det är mycket som smakar konstigt eller som har en lång innehållslista. jag hoppar då hellre över än att att äta märkliga ersättningar. Men bröd och ett gott sådant är svårt att klara sig ifrån. Bra tips!

 4. Låter som en riktigt bra bok men mycket bra samlad information. Troligtvis okså listor med glutenfria mjölsorter och gryn. Ska läsa mer om boken och se om det är något för min bokhylla. =)

  1. ptfia skriver:

   Kan verkligen rekommendera det 🙂

 5. Arw skriver:

  Är glutenintolerant själv och för mig känd det helt främmande att plocka bort gluten om man inte mår dåligt av det. Glutenfritt är dyrare, inte alltid ätbart om man bortser från Friends of Adams bröd då kanske som är fantastiska alternativ, finns inte överallt och det jobbigt att titta på ingredienslistor hit och dit. Avundas er som kan äta allt! Njut!

  1. ptfia skriver:

   Förstår verkligen att det måste vara både besvärligt och jobbigt. Tycker inte heller att en behöver ta bort gluten så länge en inte mår dåligt av det. Vi njuter! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..