HASSELNÖTEN

Hasselnöten kan vara min favoritnöt. Det är något med dess rejäla smak som får mina smaklökar att jubla. Vi trivs väldigt bra ihop, jag och hasselnöten. Den får ofta förgylla det mesta i matväg och här har jag samlat några favoriter där den finns med.

 

Hackade hasselnötter som du rostar i en stekpanna på hög värme med havssalt och lite honung eller kokossocker är supergott på allt från hemgjord glass, chokladmousse och yoghurt till fruktssallad och gröt.

 

Klicka på länkarna för att komma till goda recept.

 

De godaste nötkakorna ever!
Nyttig ischoklad!
Nästan raw-tårta!
Halloumitallrik!

 

 

hasselnötter
nyttiga nötter

 

 

,. hasselnöten är en riktigt bra antioxidant, är proteinrika och innehåller bl.a. mycket E-vitamin, zink, fosfor och beta-sitosterol som sänker det onda LDL-kolesterolet.

 

 

 1. kristin skriver:

  Brukar börja klia i halsen när jag äter hasselnötter :/

 2. Maritna skriver:

  Hur rostar du nöttarna tillsammans med saltet och honungen direkt i pannan? Låter gott!!

 3. Carro skriver:

  Lustigt hur smaken kan vara så olika från person till person. Funderar över det ibland.. hur denna nöt kan smaka fint i din mun o inte min! Haha!

 4. Ska passa på att rekommendera hasselnötterna i Australien då, om du älskar hasselnötterna i Sverige då kommer du avguda dom i Australien, de är de bästa jag har ätit. Slängde precis min påse därifrån så kan inte kolla upp märket men köpte det på en marknad då kommer dom oftast direkt ifrån odlaren!

 5. Elin skriver:

  Tack för att du är tillbaka! Älskar din nya strategi här på bloggen. Kram hoppas du får en härlig jul & nyår

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..