LÄSARFRÅGAN

ERIKA FRÅGAR:

 

Kan du specifikt ge exempel på HUR du kommer göra för att få vardagsrutiner som förgyller? Det lät så inspirerande, men kan typ inte komma på konkreta exempel själv..

 

FIA SÄGER:

 

Självklart! För mig är det oerhört viktigt med en härlig och stärkande vardag. I och med att vardagen är vår bas i livet så är jag mån om att göra den så upplyftande som möjligt. Te.x. såhär:

 

– Ha det mysigt hemma. Vilket innebär allt från att tända många ljus ofta, städa regelbundet, bädda sängen dagligen och lägga energi på att ha det trivsamt runt oss.

 

– Vardagslyxa, det kan vara allt från att köpa färsk rosor, göra chokladfoundue en tisdag eller stänga av tv:n och läsa en bok halva kvällen till vara spontan en vardagskväll, köra ”hemmaspa” med scrub eller boka en träningsdejt.

 

– Vara aktiv. Jag mår bäst när jag har en aktiv vardag. Dvs att jag rör på mig på något sätt varje dag. Det betyder inte hårda träningspass utan promenader till jobbet, cykla in till stan istället för bussen, träna tillsammans med min kille, ta en joggingrunda eller en långpromenad.

 

– Prioritera en skön morgon. Hellre gå upp en kvart-tjugo min tidigare än att stressa iväg med frukosten i halsen. Kanske kliva upp, tända ett ljus och hinna se morgon-tv en stund. Eller prioritera en promenad innan dagen börjar.

 

– Träffa vänner ofta. Jag vill helst träffa mina vänner flera gånger i veckan. Något som vi brukar göra är att ha en dag i veckan där vi möts efter jobbet, käkar middag (oftast hämtmat eller pastasallad)  och umgås till läggdags. Mysigt, givand och härligt! Vi kallar det tisdagsklubben och rekomenderas.

 

– Lyssna på dagsformen. För att må bra i vardagen behöver jag samarbeta med mitt mående. Ibland betyder det en soffkväll när jag planerat annat, ibland betyder det ställa in i sista sekund och ibland betyder det att gasa på och umgås till midnatt bara för att det är så rackarns trevligt.

 

– Göra det där lilla extra som får förhållandet att må bra. Jag och min sambo är väldigt mån om att ta hand om varandra. Det kan vara allt från att massera axlarna när den ena sliter framför datorn, att laga en spontan två rätters eller alltid pussas många gånger varje dag till att skriva ett uppiggande sms, peppa och underlätta för varandra.

 

– Ge omgivningen omtanke. Igår när jag skrev på instagram att jag led av prestationsångest hörde både vänner och familj av sig med stöd och kärlek. Något som lyfter och ger kraft. För att balansera detta är jag noga med att uppmärksamma mina nära och kära i hur de mår, prata ofta och ge stöd och spontana kärleksförklaringar. Ge och ta är så viktigt i relationer och ger så mycket tillbaka. Dessutom är det så enkelt att skicka iväg ett sms med kärlek.

 

– Jobba på att sänka kraven. Det kommer en dag i morgon med. Hinner vi inte allt vi tänkt idag så är det okej att lämna till i morgon. Hitta en vardag som stärker, inte sänker. Omge sig med sådant som lyfter och minimera energitjuvar och utgå från att ”jag:et” ska må bra. Om vi trivs så trivs dem runt om oss också.

 

Puh, nu blev det visst en hel bok. Det är ju oerhört roligt att få hitta på saker som förgyller vardagen!

 

ljus

 

 

,. glada rosor, många orkideer i fönstren och adventsljus ger mycket vardagsglädje hemma hos oss just nu.

 

Sitter ni på några upplyftande tips eller rutiner? Dela gärna med er så får vi inspireras av varandra!

 

 

 

 1. Du är så duktig och inspirerande! 🙂 Blir alltid motiverad av dig och gillar så ditt sunda tänk och framförallt det där med vardags gnistan:) Skrev precis om det hos mej och så kikar jag in hit och läser detta och får en massa mer bra tips. Jag jobbar hemifrån och då är det verkligen kul att göra extra mysigt hemma på kvällen så att man känner att man är ledig nu:) Så nu ska jag gå och göra fruktsallad:) Tack för din finfina blogg! Kram Anna

 2. Jättefina tips! De brukar jag också använda mig av!:) Det som jag vill tillägga är fotografering. Jag tappar tid och rum bakom linsen och befinner mig i ett riktigt rus av lycka. Meditativt! Tack för en bra blogg!! 🙂 Kram

  /www.isabellasfoto.nu

 3. Tack för ett fint och bra inlägg! Jag förgyller vardagen men mkt av det du redan skrivit och sedan att tillbringa mkt tid med mina älskade husdjur 🙂

  1. ptfia skriver:

   Åh, längtar efter husdjur ibland. Det är så mysigt med dem 🙂

 4. Älskar denna typ av inlägg! Tack för att du delar med dig fantastiska Fia!

  1. ptfia skriver:

   Tusen tack för att du läser! 🙂

 5. Malou skriver:

  Åh, vilket fantastiskt inlägg! Tack!!! Är verkligen stormförtjust i din blogg. Tack även för den! För övrigt gjorda jag din tonfisk-och-ägg-röra ikväll som jag och min man ska ha som mellis innan stentufft spinningpass imorgon. Den blev supergod!!!

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt! Det glädjer mig, tack! Kul att tonfiskröran gick hem 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..