ÖNSKERUBRIK, DEL ETT

ÖNSKERUBRIK: ”Till er som vill jobba med träning”.

 

Det här med att arbeta med sin hobby är inte alltid en fördel. Det krävs kreativitet, hårt slit och tydliga gränser för att få det att gå ihop.

 

Många som är i hälso- & träningsbranchen glömmer att ta hand om sig själva vilket resulterar i att en glider från ”leva som en lär”. Funderar du på att jobba med träning på ett eller annat sätt?

 

Detta är punkter jag lärt mig under resans gång och önskar att någon hade talat om för mig redan innan:

 

1.

 

Ta dig en rejäl funderare på vad det innebär. Är du beredd att offra din egen motivation och hobby för att göra det till ditt yrke? Hur mycket vill du träna själv? Vill du jobba som PT för att få träna själv tror jag det blir fel. En PT som mest bryr sig om sin egen träning och sina egna resultat är inte närvarande för kunden och det blir inte bra. Blir du PT är ofta gymmet din arbetsplats. Är detta något du trivs med och vill ha?

 

2.

 

Läs på så mycket du kan. Fråga runt, leta fakta, prata med personer i branchen och få all info och tips du kan. Utbildningarna målar ofta upp guld och gröna skogar och glömmer att berätta om detaljer som att PT främst är ett säljyrke, inget sälj = inga kunder och det är ingen som ger kunder till dig. Vill du inte sälja dig själv som varumärke och ta för dig kanske inte detta är något för dig. Yrket innebär även att du i början behöver anpassa dig efter kundernas behov, alltså kvällsjobb tidig morgon, någon lucka mitt på dagen och ingen garanterad lön.

 

3.

 

Se möjligheterna. Alla trivs inte med att vara en PT som jobbar på gymmet. Du kan jobba med träning på så många fler sätt. Som sjukgymnast, med friskvård, föreläsa, skriva, PT-online, på heltid, halvtid, med barn, i grupp, med funktionshindrade, grenspecifik, idrottslärare, pedagog, osv osv. Fastna inte i att du måste vara anställd på ett gym för det är ofta ingen bra deal.

 

ptfiad

 

 

,. fortsättning följer!

 

 

 

 

  1. Sofie skriver:

    Väldigt intressant inlägg då jag själv utbildar mig till pt och kostrådgivare under april/maj. Jag är jättepeppad och har redan börjat bygga på min business plan på flera olika nivåer. Blir alldeles exalterad bara av att skriva om det så jag tror och hoppas jag valt rätt 🙂
    http://be-sofit.blogspot.co.uk

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..