ÖNSKERUBRIK, DEL TVÅ

Detta är fortsättningen på ”Önskerubrik – Till dig som vill jobba med träning. Läs första delen HÄR!

 

4.

 

Starta eget. Känner du att detta är en branch för dig och du har jobbat ett tag på gymmet och fått erfarenhet – Starta eget! Du styr dina egna tider, tar emot dina egna kunder, får betydligt mer lön för mödan, minskar risken för att bli utsliten, väljer din egen arbetsmiljö och blir mer fri. Du kan även variera dina arbetsuppgifter mer och ta emot andra uppdrag som du som anställd inte kan välja själv.

 

5.

 

Sätt tydliga gränser. Vilka arbetstider vill du ha? När slutar du för dagen? Hur många kunder vill du ta emot per dag? När ska du träna själv? Vill du träna på samma gym som du jobbar eller träna något helt annat? Ju tydligare du ramar in dina dagar desto bättre kommer du må, desto attraktivare blir du för kunden och desto mer hållbar blir du och din verksamhet. Våga tacka nej och inse att du har ett värde. Låt inte kunderna styra och sitt inte och häng på gymmet när du är klar, gå hem och samla energi till nästa dag.

 

6.

 

En PT-utbildning är en grundutbildning. Det är varken högskola, fördjupande näringslära eller expertkompetens som byggs. Det är en alldeles fantastisk start och grund som behöver byggas på med nya och fler utbildningar regelbundet för att ha fräscha kunskaper. Var ödmjuk inför kunskap. En PT-utbildning betyder inte att en kan allt om träning och kost. Våga fråga, fortsätta utbildas och säga ”jag vet inte men jag vill lära mig mer”.

 

ptfia--

 

,. sist men inte minst, kom ihåg att du arbetar med människor. Hög social kompetens, ödmjukhet, empati, pedagogik, strålande energi och tålamod är egenskaper som gör en bra PT.

 

  1. Jättebra att du lyfter upp detta, då många PT´s där ute inte borde få kalla sig PT. Jag blev Cert. Kost- och träningskonsult i september förra året och startade eget med en gång. Idag känner jag dock att min kunskap inte alltid räcker till. Jag kan lite om mycket som jag brukar säga och trots att jag ibland vet att vissa har fel kan jag inte argumentera emot. Därför är jag nu inne på att läsa på högskola, dels för min egen skull men även för mina kunders. De betalar för att jag ska lära dem de de undrar över och då måste jag kunna ge dem bra svar.

    Tack för en bra blogg och hoppas du njuter av värmen nu! Kram

    http://annamellberg.se

  2. Emma skriver:

    Jättebra att du lyfter att pt- utbildning faktiskt inte är allt!
    Jag blir förvånad över hur många som läser dessa utbildningar och som inte ifrågasätter mer. Det är business, det handlar om pengar och visst, såklart även kunskap i viss utsträckning. Men för guds skull, det är bara en kort kurs. För oss som läst dessa ämnen i många år på universitet så är det ganska provocerande med alla dessa pt’s med självutnämnd expertis. Det är så oerhört viktigt att inse att man inte någonsin blir färdiglärd, och att alltid ha en kritiskt blick, ett öppet sinne och villan att lära sig mer av de som kan mer!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..