HEJ!

Mäter du dina måltider. Funderar förtvivlat över hur många kalorier du ätit idag eller exakt hur många gram du måste tillföra i morgon. Fyller du i avancerade appar med siffror, väger dina potatisar och oroar dig för att ha ätit för mycket.

 

Lägg istället fokus på dig. Lita inte på yttre instrument som våg, kalori-appar eller mått utan låt den inre känslan tala till dig.

 

Hör din mättnad, din kropp och hur den och du mår. Det är så är det viktigt för oss att lära känna vår egen kropp och hitta en relation med den. Så öva på mättnaden, känn vart du hamnar, om du behöver mer eller mindre och lyssna på din kropp.

 

Lyssna på din mage och din energi, din känsla och allt det där. Lyssna inåt.

 

Okej?

 

IMG_1651

 

 

,. ett härligt mellanmål på rysk yoghurt med linfrön, kanel, grapefrukt, solroskärnor, hasselnötter, mango, hallon och kardemumma.

 

 

 

 

 1. Tack. Tack som fan<3 kan inte du göra ett inlägg mer ingående angående detta?
  Känner att jag är rädd för att äta både för mycket och för lite om jag slutar räkna…
  Vill varken gå upp eller ned i vikt generellt. Äter nu ett överskott och stora portioner vilket funkar men är rätt att mina stora portioner gör mig blind om jag inte räknar. Behöver din hjälp. Du är en stor förebild och definitionen av just "hälsa", för mig!

 2. Alex skriver:

  Förlåt Fia, tycker att du är en fantastisk inspirerande tjej men du har aldrig haft problem med övervikt och behöver inte hålla samma koll som många av oss andra för att inte gå upp i vikt. Jag skulle gladeligen slippa och kunna äta det mesta men har varit normalviktig i 7 år endast för att jag ätit hälsosamt och tränat regelbundet. Men det är inte så enkelt, håller med om att man inte ska hetsa men det går inte att släppa det helt.

  1. Mia skriver:

   Jag håller med. Fia, du peppar och är bra på många sätt. Men att förminska det här till att ”lite inte på yttre instrument, låt den inre känslan tala” är faktiskt att förenkla oerhört mycket. Du har aldrig brottats med viktproblematik eller ätstörningar. Du är naturligt smal och måste snarare äta för att hålla din vikt, det har du själv skrivit. Att skriva som du gör i det här inlägget är att döma ut verktyg som för många faktiskt också fungerar bra. Alla mår inte dåligt av kaloriräkning eller vågen. För vissa är det oerhört bra hjälpmedel mot ett sundare liv. Man kan inte dra allt över en kam. Och att förkasta metoder bara för att de inte fungerar för just dig, det tycker jag är trångsynt.

   1. Å andra sidan så är jag en som har brottats med viktproblem och ätstörningar och det var inte förän jag släppte alla dessa yttre mät-instrument som jag äntligen föll tillbaka på en normalvikt och kända mig bekväm i mig själv för första gången någonsin! Jag säger inte att bara för att det fungerar för mig så fungerar det för alla andra, och det tror jag inte Fia gör heller. Tror snarare att hon menar att man inte ska lita blint på dessa instrument utan även lyssna på kroppen. Många stirrar sig väldigt blinda på mått och siffror och glömmer bort att lyssna på sig själva. Självklart ska man göra det som man tycker fungerar för en själv och som man känner sig bekväm med.

   1. Jane skriver:

    Håller med Alex och Mia. Det är en viktig synpunkt de lyfter fram som inte bör glömmas bort.

 3. Linde skriver:

  Ledsen men din blogg har blivit så himla cheesy… Det känns som att du skriver det folk vill läsa bara för att det är enkelt :/ ledsen men saknar de inläggen som känns mer välgjorda.

  1. Håller inte med! Jag älskar blandningen av peppinlägg, äta choklad-inlägg och träningsinlägg. Grymt 🙂 men smaken är som baken- right? 🙂

   1. Emma skriver:

    Haha jag måste faktiskt hålla med. Cheesy var rätt träffande. Präktigt skulle man också kunna kalla det. Men ja, smaken är som baken.
    Jag vill däremot påpeka att du Fia får det att låta himla plättlätt ibland. Alla kan inte lyssna på sin kropp. Sug, störda mönster och problembeteenden kan stå i vägen och gör det också för många. Det känns tyvärr som att du tror att det är så väldigt lätt, och ditt pepp må vara välment men du har ju själv inte de problemen.

 4. Emma skriver:

  DU ÄR GRYM!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..