FRÅGESTUND KURIOSA

Har sett att du brukar göra yoga ibland. Vad kör du för slags yoga då? 

 

Jag är fortfarande nybörjare inom yoga och har massor av roligheter att se fram emot. Vill egentligen testa allt inom yogan och känner i hela kroppen att det kan bli min grej. Har testat många yogaformerna och gillat dem alla. Ser fram emot att få testa acroyoga och yogaire snart!

 

Hur ställer du dig till kroppsprodukter med kemikalier i?

 

Det senaste året har jag blivit allt mer intresserad av ekologisk hudvård och blivit mer medveten om hur mycket skräp vi stoppar på huden. Vi är noga med vad vi stoppar i oss men inte lika noga med vad vi stoppar på oss. Det är en intressant ny värld som öppnar sig och jag tror att det kommer hända mycket inom detta området framöver.

 

Jag använder inte parfym, bodylotion och ansiktskrämer utan använder enbart ekologisk kokosolja till hud och ansikte. Provade en ekologisk deo men den kliar tyvärr. Använder schampoo och balsam utan parabener och vill hitta något bra alternativ för hårspray. Nästa steg är att byta ut sminkborttagningen.

 

Hur fungerar det där med kokosoljan? Vad har du för hudtyp? Finns det ingen risk att det täpper till porerna?

 

Jag har normal till torr hud beroende på årstid. Nu är jag rätt torr och kokosoljan är verkligen på sin plats. Det var först för två år sedan jag började ta hand om min hy och körde då på Exuviance. Använder fortfarande deras sminkborttagning men använder bara ekologisk kokosolja till ansikte och kropp sedan i juli.

 

Har inte märkt att porerna täppts till och hudterapeuten har inte sagt något. Mina naglar växer som ogräs och är för första gången riktigt starka. Ansiktet känns alltid mjukt och kroppen är oerhört len. För mig var det bästa beslutet! Vill du prova så var noga med att ta ett tunt lager och verkligen smörj in. Vet inte om det passar allas hudtyper men det är verkligen värt ett försök : )

.

 

Skulle så gärna vilja se en helhetsbild på ert köksbord, sedan undrar jag även vart det kommer ifrån?

 

Det är från Ikeas serie Stockholm och så fint! Åtta stolar, träfärgat och blir en kombination av nytt och gammalt. Har tyvärr ingen helhetsbild men googla på namnet så kommer det upp.

 

Skärmavbild 2014-03-13 kl. 21.18.35

 

 

,. en instagram-bild från nyårsmiddagen. Observera hur omsorgsfullt jag vikt servetterna .. Kämpade!

 

 

 

 

 

 1. Ida skriver:

  Jag vill gärna tipsa om det ekologiska hudvårdsmärket GAIA också! Deras Foaming Cleanser tar bort smink superbra!
  http://www.gaiasverige.se är deras hemsida

 2. E skriver:

  Vart köper man kokosolja? är det samma som de man kan köpa i matbutiker?

  1. ptfia skriver:

   Du kan köpa ekologisk och kallpressad kokosolja i vissa matbutiker eller på nätet, tex bodystore, renee voltaire och liknande. I butikerna står de ofta vid hyllor med tex frön, ekologiska produkter osv.

 3. Sofia skriver:

  ”Hur ställer du dig till kroppsprodukter med kemikalier i?”

  Asså vilket jävla skämt!! Det är kemikalier i allt.

 4. Anna skriver:

  Lush har också en härlig sminkborttagning som man inte behöver skölja bort med vatten (!) 9 to 5 heter den och man bara smörjer på och torkar av med bomull eller handduk. Tar även bort vattenfast smink. Såg att flera redan tipsat om kokosoljan och jag håller med! Tack ni som tipsade om att göra egen deo 🙂 jag köpte ekologisk deo för ett tag sen och upplever precis som Fia att den kliar :/

 5. miriam skriver:

  angående sminkborttagningen, det är bara använda kokosoljan där också! jag älskar naturlig hudvård och lovordar jojobaoljan till alla jag träffar, för mig överträffar den kokosoljan, iallafall när det gäller ansiktet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..