BANANKAKA

Banankaka. Varken ser eller låter så mycket hallelujah men får ändå mina smaklökar att fullkomligt älska sig själva. Förstår inte hur denna simpla, mjuka, fantastiska kaka kan vara så otroligt god?

 

Det började på resan. Jag insåg att jag ätit glutenfritt i över två månader och kände att det räckte. Att jag fått prova, kände att ja, kroppen mår bra av det men jag vill inte leva glutenfritt för resten av livet. Så jag började så smått introducera det igen, med världens godaste banankaka som start. Det var då jag fick dille på det. I alla former. En ljummen, aningens rostad och len banankaka. Det är något med det som är så jäkla fint.

 

Så efter att jag kom hem har jag bakat mina egna. På kokosmjöl och nästa test är med vita bönor. Otroligt gott!

 

bananbröd
kaffe
träningsblogg2

 

 

 

Hur blir det med gluten i fortsättningen då?

 

Jo, jag fortsätter att äta mycket som när jag åt medvetet glutenfritt men kommer inte att vara strikt, avböja eller låta bli att äta en traditionell surdegsfralla ibland. Det blir en härlig mix av naturligt glutenfritt som pajdeg på rismjöl, fröknäcke och riskakor och härliga traditionella dinkelbullar och bageribröd. Det bästa av två världar för mig.

 

 

 

 

 

 1. Hej Fia!
  Älskar din blogg, du inspirerar något oerhört! Tänkte höra med dig om banankakan kan skivas upp och frysas ner så man kan ta fram när man blir sugen?

  Ha det fint!
  Kram Sandra

  1. ptfia skriver:

   Vad roligt, tack för att du läser!
   Har aldrig provat så vet inte. Prova! 🙂

 2. Jag har testat din banankaka du skrev om för något år sedan – så himla god. Jag var helt beroende av den ett tag.

  Själv har jag hittat ny pasta med hög proteinhalt som är så himla god. Sojabönspasta (recept här: http://kroppochkost.se/?p=1133) så kul att det finns massa bra alternativ nu för tiden!

  1. ptfia skriver:

   eller hur! Så god!

 3. Olivia skriver:

  Hej Fia,

  Det låter faktiskt gott, på sitt sätt, med banankaka. 😉

  Gällande glutenfritt vill jag bara säga, då en släkting till mig har glutenallergi, att det kan ta upp till 1 år för en skadad tarm på en vuxen att läka, när man slutat med gluten. Så om man inte känner någon större skillnad efter några veckor, eller t.o.m. månader, är det för att tarmen fortfarande är skadad. Tyvärr.

  Det viktigaste är ju dock att hitta en bra balans som passar en själv. Lycka till!!

  /Olivia

 4. Sofia skriver:

  Banankaka är så himla gott! Ska bli spännande att höra hur de med vita bönor smakar.

 5. Lovis skriver:

  Å ser super god ut kunde man få receptet! Skälv är jag glutenintolerant fick diagnosen för en månad sen, men det går att leva och din blogg ger en kraft 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..