TILL DIG SOM BEHÖVER.

Det är en skitdag. Den blir värre och värre ju fler timmar som går. Plötsligt står livet dig i halsen och alla dessa klämkäcka ord och citat bränner febrigt i pannan.

 

Du tänker att visst, du skulle kunna ändra inställningen och tänka att du är kaptenen i din egen jäkla livsbåt och styra skutan i de positivas hamn. Att återta kontrollen och bli glad. Att låta de mest banala händelser och ord rinna av dig som en stolt gås och känna dig odödlig av kraften att vända en skitdag till strålande. Men du orkar inte. Vill inte.

 

Just idag vill du bara packa ner dig i en luftig filt, inbilla dig att livet är meningslöst och stänga av telefonen. Få hitta tröst i att här och nu känns precis allt piss och det är okej.

 

Du behöver inte bli positiv i den här stunden och du behöver inte hurtigt tänka att i morgon är en ny dag. Det duger bra att bara vilja gräva ner sig i det här tunga och stanna där. Utan plan på fortsättning eller förändring. Utan ambitionen att någonsin bli glad igen och utan viljan att rycka upp sig. Just idag är det okej att det är en skitdag. Det räcker så.

 

 

Desktop16

 

 

 

 

 1. Även om detta är ett gammalt inlägg så tack. Jag behövde verkligen läsa detta idag. Tack.

 2. Anna skriver:

  Stenen som lättade från bröstet när jag läste det här inlägget… Jag har inte vågat tycka att det faktiskt får vara skit ibland, utan bara försökt fortsätta dagen med plugg och ett påtvingat leende mot mig själv. Ska låta mig själv ha skitdagar nån enstaka gång! Så länge majoriteten inte är det ellerhur 🙂

  1. ptfia skriver:

   Så viktigt. Tack för att du läser! Var rädd om dig!

 3. Hanna skriver:

  Tack för alla dina texter liknande den här. Du skrev för ett tag sen om bloggar man mår bra av, din är en sådan för mig. När man krävt ner sig och livet står än upp i halsen finns det inget skönare än att få läsa något sånt här. Lite bekräftelse på att man inte är ensam. Tack tack tack!

 4. mer sådant till världen! tror många skulle känna en viss lättnad och faktiskt kunna njuta mer av livet, om man tillåter sig själv att känna och acceptera även det mindre roliga stunderna!! grymt Fia!

 5. Elin skriver:

  Tack för dina ord! Just idag behövde jag dem lite extra. De hjälper mig att inte känna mig ensam! Jag har precis skrivit 3 högskoletentor på 3 dagar (pga att jag misslyckats med så många innan). Nu idag på sista tentan bröt jag ihop och började gråta och fick kramper i bröstet. Jag har egentligen fått reda på att jag har en utmattningsdepression men jag lever i förnekelsen. Jag vägrar att inse att jag inte kommer att klara alla tentorna i min utbildning förrän jag blir friskare. Men jag kämpar och försöker ändå. Det känns som ett misslyckande att jag inte klarar dem.

  Stor kram till dig för bästa inspirationen, du känns nästan lite som en storasyster ibland! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..