SEMESTERMAT.

Att åka på semester är härligt och att äta på semestern är ännu härligare. Min favoritsyssla är att vandra runt i lokala matbutiker och hitta sådant som inte finns hemma.

 

I Sydney finns det otroligt mycket ekologiskt och färgglada fruktbarer. Det pressas juicer, är yoghurtglass i många hörn och maffiga sallader. Det finns rejäl, riktig och fantastiskt god mat helt enkelt.

 

På Fiji var de enormt duktiga på att ta vara på varenda smula. Fisken till fish´n chips var fångad på morgonen, bananerna vi tyckte började kännas platta tog städerskan med till köket och gjorde en ljuvlig banankaka på. Varenda smula togs till vara på och jag tog verkligen till mig. Fortsätter att bli bättre på ”ta vad som finns”.

 

 

fried rice

 

,. riktigt stark fried chicken med färsk chili, ingefära, lime och sesamfrön. Så god att jag försöker kopiera den hemma i ren inspiration.

 

fruktsallad1

 

,. det här med att kunna köpa färsk frukt vid stranden. Så enkelt och lyxigt!

 

middag
 

 

,. gryta på Fiji. Att förgylla maten med frukt gör verkligen mycket för smakerna.

 

glass

 

,. en klassisk dessert vaniljglass med chokladsås blev roligare med rostad kokos som strössel. Rekommenderas!

 

club sandwish

 

 

,. en välgjord club sandvich kan vara den godaste strandlunchen.

 

pastasallad

 

 

,. lunch från Bondi Beach: ”Välj storlek på lådan, välj vilka sallader och vi fyller den”. Sötpotatis, pastaskruvar, grillad kyckling, salladsblad, pesto, valnötter, fetaost och vattenmelon.

 

 

 

 

 

LOADING..