ÖNSKERUBRIKEN.

”Om jag inte skulle jobbat med träning och hälsa hade jag…”

 

,. förhoppningsvis förverkligat någon av mina mer eller mindre glittriga drömmar. Har ett gäng visioner som säkert skiljer sig en rejäl bit från verligheten men i mitt huvud är det alldeles alldeles underbart och tankar jag flyr till när något är jobbigt. Såhär:

 

– Sälja allt och flytta ut på landet. Bli självgående, skaffa hund och höns och leva med naturen. Odla, njuta av lugnet och vara kreativ. Okej, jag skulle inte få med mig min sambo och många i familjen är allergiska och jag skulle till slut bli less på ensamheten men den här drömmen är stark och vacker.

 

– Starta en egen handelsträdgård med ett litet fik där jag skulle kliva upp i ottan och baka det som föll in och servera i fiket. Ha en gubbe som påtade i buskarna, många besökare på sommaren och ett rykte om ljuvliga godsaker. Okej, jag har ingen bra gubbe för trädgårdsfix men ryktet om godsakerna känns vettigt. Och det skulle såklart ligga vid vattnet och jag skulle ha gröna fingrar.

 

IMG_1159
IMG_1160

 

Och om vi lämnar drömmarna och tänka mer realistiskt så skulle jag vilja fortsätta jobba med mat och bakning. Kanske bli konditor, läsa mer om näringslära, jobba på bageri eller utveckla hälsosam mat. Skriva mer. Eller helt byta bana och jobba med träningskläder. Nej, maten ligger mig närmast om hjärtat. Florist är en annan sådan där dröm som ligger och skaver. Älskar ju naturen, maten och att vara aktiv.

 

Vad jobbar ni med? har ni något annorlunda och underbart yrke att dela med er av? 

 

 

 

 1. Lina skriver:

  Härlig, inspirerande blogg du har!
  Jag har studerat till djurskötare med inriktning på stora djur såsom hästar och kor, vilket jag även arbetar med ^^ Jobbar som en lantbruksavbytare och får spendera mina dagar ute eller inne i en ladugård, omgiven av stora, härliga djur! 🙂 Tror detta är stundens drömjobb 🙂 Riktiga drömmen skulle vara att flytta långt bort och starta djurskyddsmottagning, kunna ta emot hundar, katter, smådjur, hästar och åsnor och omplacera dem samt rehabilitera dem. Utöver det skulle jag gärna träna travhästar och ha några köttkor 🙂

 2. Linda skriver:

  Jag vet inte om det är så annorlunda men jag jag jobbar för 3s kundtjänst och sitter just nu i en liten stad i Cypern. man bli nominerad av sin chef och får chansen att åka hit i sex månader med chans till förlängning. Riktigt härligt och jag blev så glad när jag fick erbjudandet! Har tre månader kvar nu 🙂

 3. El skriver:

  Men gud va lustigt, det är precis de drömmar jag har. Just nu sitter pluggar jag något helt annat men dessa tankar om att flytta till landet och odla, florist, konditor, jobba med mat, ha ett eget fik med trädgård är precis vad jag drömmer om 🙂

  Kanske borde satsa på drömmen? Åå dessa val.

  /Ellinor

  Precis startat en blogg kika gärna in http://www.hittatillbaka.shapemeup.se

 4. Kim skriver:

  Jag jobbar i en svensk butik i London men är egentligen sjuksköterska. Min dröm låter som gubbens i din! Påta i trädgården hela dagarna, odla örter, massa pelargoner och andra fina växter. Får jag vara gubben om du startar cafet? 😉

 5. Låter superhärligt!
  Jag jobbar som servitris, men drömmen är att flytta till skärgården och öppna min egna restaurang som skulle ligga precis vid vattnet, och jag skulle laga massa olika fisk och skaldjurs-rätter.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..