MORGONGULD

Det finns små förändringar som gör mycket för helheten. En av mina favoriter sedan en tid tillbaka är mitt morgonvatten som jag inbillar stärker mitt immunförsvar. Om det är placebo eller ej spelar mindre roll så länge jag känner att kroppen trivs. Inbillar mig att det hjälper till att hålla borta förkylningar, magsjuka och baciller som drar ner dem runt omkring mig. Det gröna guldet förgyller helt enkelt.

 

Jag pepprar vattnet med superalgen chlorella som bl.a. sägs vara utrensande, avgiftande, stärker immunförsvaret och är så rikt på klorofyll att det drar till sig tungmetaller och renar kroppen. Som sagt, vetenskapligt eller ej. Jag gillar!

 

spirulina
nyttigt
detox

 

,. häll ner en halv tsk (mindre om du är ovan) chlorella eller spirulina i ett glas. Pressa i en halv ekologisk lime eller citron och fyll upp med färskt vatten/kokosvatten. Rör runt och drick innan frukosten.

 

 

 

 

 

 1. Hej Fia! Så fint inlägg du skrev tidigare om kolhydrater. Men till något helt annat, när byter du din header? Du skrev att du funderade på det och tänkte ta en ny i australien? Titta gärna in på min blogg 🙂 mickis.devote.se! Tack för bästa och den mest sundaste bloggen, äntligen någon som fattar att vi lever i en sjuk värld där perfektion har blivit en sjukdom, som beyonces låt, pretty hurts. Där sjunger hon att ”perfection is a desease of a nation”.

 2. Minna skriver:

  Hej 🙂

  Man skall inte dricka vetegræs/spirulina tillsammans med citrus, det hæmmar upptaget av klorofyllet osv. Kramis!

 3. Elin skriver:

  Hejsan! Jag har läst att det är skadligt att dricka chlorella och c-vitamin samtidigt.
  Är detta något du vet något om?

  Mvh Elin

  1. Frida skriver:

   Har också läst att om man tar c-vit tillsammans så frisätts de tungmetaller som chlorellan bundit till. Har man otur kan dessa metaller trånga in i känsliga organ och göra ännu mer skada. Att ha lime/citronsaft till är ju därför inte optimalt.! Men hur sant detta är vet jag inte men tror verkligen man ska vara försiktig med kosttillskott. Räcker gott och väl med vanlig mat.

  1. Fia skriver:

   Tack för tipset! Ska läsa på mer om det. Hoppas inte det för det är ju så fantastiskt gott ihop!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..