TISDAGSMAT

Jag älskar att laga mat som ser avancerad ut men i själva verket innehåller några få steg och sköter sig självt. Den här färska hela kycklingen är ett fint exempel på just detta. Med sin gyllenbruna yta och färska örter ser den fantastiskt avancerad och svår ut i sin helhet.

 

I själva verket gjorde jag en marinad, fyllde den och satte in i ugnen en timme. Resultatet blev helt enkelt skitgott och som min sambo sade så känns det lyxigare när det är en hel fågel än färdiga bitar. Och priset? 33:- per kyckling. Fantastiskt!

 

kyckling
MIDDAG

 

,. receptet kommer!

 

Kycklingen serverades med rotfrukter i ugn och en tomatsalsa på bl.a. körsbärstomater, lime, koriander, avokado.

 

 

 

 

 1. Lena skriver:

  Det ser jättegott ut, men priset tycker jag mest låter läskigt. 33 kr för ett helt djur. Och då ska alla led i kedjan mellan bonden, slaktaren, grossisten och matbutiken ha tjänat sin lilla del på det.
  Som student vet jag verkligen hur skönt det är att hitta bra erbjudanden och billig mat, men med tanke på djurskydd, miljö och min egen hälsa lägger jag hellre en extra slant på gott ekologiskt kött eller hoppar över det helt 🙂

 2. Hej!

  Kan inte du ge bra och enkla förslag på tapas mat 🙂

 3. Hannah skriver:

  Wow ser toppen ut

 4. Ser gott ut! Vad var det för typ av kyckling? Var den ekologisk eller KRAV ?

 5. Åh, fler sånna här tips 🙂 så lätt att fastna i ”vad ska vi äta”-träsket!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..