VAD TYCKER DU?

Ni uppmärksammade mig på Jonas Coltings inlägg och jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig.
Vad tycker och känner ni?

 

Skärmavbild 2014-04-23 kl. 10.38.01
Skärmavbild 2014-04-23 kl. 10.38.18

 

 

 

 

 

 

 1. Lovisa skriver:

  Skönt att fler i kommentarsfältet verkar ha mer vett i huvudet än vad denna fruktansvärt oödmjuka mannen har! Jag blev både arg, ledsen och uppgiven av att läsa mannens inlägg, han saknar uppenbarligen insikt och förståelse för sjukdomen och hur osynlig den faktiskt kan vara för en oinsatt.

  Det är så lätt att hävda att träning och hälsosamt ätande ENDAST är något positivt, och att en överdriven fixering bara är något halvallvarligt som man kan vända över en kopp kaffe.

  Jag är en forna ortorektiker och krigar fortfarande mot alla hjärnspöken. Jag var just på SATS och jag vågar fan hävda att minst 35% av alla personer där inne lider av mer eller mindre hälsohets. På klassen cardio fusion (hårt konditionspass) såg jag fler grovt underviktiga tjejer som inte alls borde köra sådan fettförbrännande träning. Givetvis körde de då hårdast och ledaren bara hurrade på dem när deras senor såg ut att brista vilken sekund som helst.

  Samhället är fortfarande riktigt dåligt insatt, och värst är det på sats. Ingen tar ansvar för detta!! Det uppmuntras snarare. Jag minns själv när jag var som sjukast, hur min PT tyckte att jag var så deffad och snygg och grym (vägde 54 kilo och var 180 lång?!)

  Ortorexi är livsfarligt och det tog endast ett halvår för mig att gå från 68 kilo fullt frisk till 54 kilo med ett så svagt hjärta att jag fick läggas in akut. Så nej, hälsohets är definitivt ett akut tillstånd som inte är en ursäkt för fredagsmys.

 2. Hanna skriver:

  Det känns som att han gör det typiska; uttalar sig starkt om något som han inte till fullo förstår. Själv har jag haft en ätstörninsproblematik där anorexia och aj
  Självsvält ledde till ortorexi. Numera har jag inte lika stora problem, men upplever ångest och andra psykiska men när jag mår som sämst. Att han diskuterar fenomenet och drar upp att man inte bör må dåligt över det, gör mig bara frustrerad. Jag och så många andra har hamnat i den här skiten, att hal sedan skriver så här gör att det hetsar en längre in i problematiken.

 3. Jag tycker att det oansvarigt och oetiskt. Visst måste alla få ha en åsikt, men jag tycker verkligen att hans är förkastlig i det här ämnet. Jag blir både arg och ledsen och har skrivit om detta själv.

 4. Linde skriver:

  När jag läser det där undrar jag vem han tycker att vi lever för? Jag lever mitt liv för min egen skull, för att jag ska nå mina mål, oavsett hur de ser ut. Det verkar som att han tycker att meningen med livet är att leva ett så naturligt liv som möjligt där man blir en så fit (som i survival of the fittest) varelse som möjligt. Allt för att utveckla ”den mänskliga rasen” och inte ”slås ut” av evolutionen.

 5. Denise skriver:

  Sådär skriver bara en person utan någon som helst erfarenhet om sjukdomen och hur den förstör för den som drabbas. Ofta är det en inkörsport till ännu värre ätstörningar och det går INTE att ställas emot de som inte tränar. Det går inte ens att jämföra med de som tränar mycket för det handlar inte om en att man tränar mycket eller äter väldigt nyttigt. Man är besatt. Det är det enda man tänker på. Man pressar kroppen till max och tillåter sig inte njuta av mat överhuvudtaget, om den inte är så nyttig den kan bli. Han är ignorant och behöver verkligen läsa på i ämnet. Det handlar om en psykisk sjukdom och inte om ett rationellt beteende.

  Jag blir också ledsen när jag läser detta. Jag har för första gången på flera år lärt mig att faktiskt njuta av fredagsmyset igen och att ta hand om mig. Att fortsätta hetsa på detta sätt skadar nog mer än det gör gott för det är de som redan är inne i det som tar år sig mest och pressar sig själv ännu lite hårdare, lägger till ännu lite fler regler och sjunker ännu djupare in i sjukdomen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..