DUBBELT GODIS!

Saknar ni inspiration för kvällens eller helgens middag och vill slå på stort utan att göra det avancerat? Vill ni ha något som kittlar smaklökarna, känns lyxigt, somrigt och typ fantastiskt med enkla medel?

Titta hit! Godingarna nedan smakade fantastiskt på varsitt håll och jag kan bara gissa hur läckra de vore som en två rätters. Köp närmsta färska kyckling (gärna eko, såklart) och leta upp några rabarber. Middagen serverad!

kyckling

Ugnsbakad hel kyckling med honungsmarinad:
Rör ihop en marinad på smält smör, pressad vitlök, honung, färska örter, öl, stark senap, olivolja, sesamfrön, basilika, himalyasalt/örtsalt, något riktigt starkt, pressad citron/lime och en ekologisk buljongtärning. Massera in marinaden i  och på kycklingen och låt ligga länge, gärna över natten.

När den är redo, lägg i smord ugnsform och grädda på ca 175-200 grader i max en timme beroende på ugn. Håll koll så den inte bränns. Köttet får inte vara rosa. Servera med förslagsvis en salsa på koriander/vitlök/lime/körbärstomater/avokado/mango och ugnsbakade rotfrukter med timjan.

Skärmavbild 2014-04-15 kl. 11.18.44

Naturligt glutenfri smulpaj med rabarber och hallon:
Höfta fram en smuldeg på mandelmjöl, rumsvarmt smör, mixade havregryn/solrosfrön, kokossocker/honung och kokosflingor. Rör ihop med gaffel och smaka av under tiden. Fyll en smord pajform med lättkokta rabarber (sila bort vätskan) och tinade/färska hallon. Strö över en nypa potatismjöl och smula över degen. Grädda på 175-200 grader tills pajen bubblar i kanterna och fått färg.

Servera med vispad kokosgrädde eller vispgrädde.

 1. Hej!
  verkar jättegott! Undrar bara hur mycket öl, smör behövs i marinaden! Sämst på att höfta
  Tacksam för svar

  1. Åh, vet dessvärre inte hur mycket av allt. Prova några matskedar av varje som start och se hur det känns och doftar 🙂

   1. Gjorde som du sa och det blev jätte gott

 2. Hej! Tack för en superinspirerande blogg. Tänkte fråga om man kan använda majsmjöl istället för mandelmjöl i pajen? MVH Madeleine

 3. Fia jag vill bara säga att jag älskar din blogg och jag får inspiration till att välja ett hälsosammare liv varje dag från att läsa dina inlägg under frukosten. Jag vill även tillägga att du är fantastiskt inspirerande som person, utöver träningen. Du verkar vara så ödmjuk, icke-dömande, och helt enkelt vettig! Det får mig att vilja bli bättre och komma ihåg att tänka två gånger innan jag drar förhastade slutsatser om någon annan.

 4. Ett rabarbertips är att krydda med ingefära eller kardemumma. Supersmarrigt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..