HEJ CHOKLADMOUSSE.

Det här med chokladmousse är ju spännande. Eller ja, moussen i sig kanske inte är så spännande som att den är helt otroligt god men det som är spännande är alla roliga varianter som dykt upp de senaste åren. Allt från ”grön chokladmousse” på avokado till mjölkfria varianter på kokosmjölk till klassikern på bilderna nedan.

Vi kan alltså prova olika typer av chokladmousse varje gång vi gör den, vi kan äta den till frukost, mellanmål och dessert och fortsätta njuta av chokladens magiska kraft. ÄLSKAR chokladmousse. Punkt.

För att ge exempel på några alternativa godingar får ni några tips som jag googlade fram här nedan.
Klicka på namnen för att komma till recepten:

Chokladmoussetårta
Grön chokladmousse

Chokladmousse kokosmjölk
Chokladmousse med sting

 

chokladmousse

 

Grundrecept på världens godaste chokladmousse:

2 d vispgrädde
2 äggulor
100 gram hackad mörk choklad

Vispa grädden så fluffig som du gillar, ställ undan. Smält chokladen över vattenbad och rör ner äggulorna. Rör snabbt ihop chokladsmeten med grädden och smaka av. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst 2 timmar.

Serveras med valfria bär/frukt/frön/nötter/kokos eller vad du gillar.

Smaksätt gärna med kaffe, likör, florsocker eller prova olika typer av choklad.
Mina favoriter är någon av Lindts mörka smaksatta eller 70%. Provade 90% i helgen men moussen blev för mäktig med denna.

 

  1. Emma skriver:

    Hej!
    Hur många portioner är receptet till för? 🙂

  2. Emma skriver:

    Ser riktigt gott ut! Ska testa receptet imorgon. Ska prova med Marabous nya 70% med smak av kaffe =).

    1. PT FIA skriver:

      Bra tips! Den hade jag missat 🙂

  3. Jag testade detta recept en gång för flera år sedan och har aldrig ätit så god chokladmousse! Få och enkla ingredienser dessutom. Efter det har jag testat detta recept ett tio-tal gånger men VARJE gång så skär det sig? Har provat med att ha samma temperatur på alla ingredienser men lyckas verkligen inte? 🙁

    1. PT FIA skriver:

      Hm, vad konstigt! Har hänt några gånger för mig och tror att det berott på att chokladen svalnat för snabbt och blivit svår att blanda ut grädden med? Eller kan det vara tvärtom att chokladen snarare är för varm? Är vispar du grädden för hårt? Värt att prova igen 🙂

  4. Malou skriver:

    Så gulligt och smart att servera i såna burkar. Jag är så tråkig när det gäller att komma på såna där enkla, roliga serveringsidéer…

    1. PT FIA skriver:

      Finns jättesöta mindre burkar på granit och lagerhouse bla. som passar bra att äta ur 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..