FREDAGSTISPET!

Det är fredag! Vad passar bättre än en hederlig räkmacka med hemgjord majonäs och löskokta ägg? Inget!
Den här godingen rekommenderas varmt och råkar du ha tillgång till en klassisk hemgjord fillimpa kan jag varmt rekommendera att använda denne som botten. Underbart!

Förra fredagen gav jag min kille order om att ”imorgon kväll (lördag) så ska du göra en riktigt god räkmacka till mig. Och den måste vara snygg så den platsar i bloggen”. Han muttrade och genomförde uppdraget med bravur (efter att jag köpt gott italienskt surdegsbröd och lagat egen majonäs).

Visst lyckades han skapa en ganska bloggfin macka?

räkor
räksallad

 Kims räkmacka:

Lägg två rejäla brödskivor i en tallrik. Bred på hemgjord majonäs, lägg på salladsbalad, gurkskivor, skivade kokta ägg, bred på ett lager till med majonäs, krydda med örtsalt & peppar, lägg på skalade räkor/kräftstjärtar, klipp över dill, pressa över citron och strö över dill.

Egen majonäs:

Bästa tipsen och resultatet blev det av den HÄR.

 

 

  1. Mari skriver:

    Men oj. Ljuvligt =)

  2. hej fia
    jag kan inte längre läsa din blogg på min ipad. efter du ändrat layout. texten blir kapad.
    vh elin

    1. PT FIA skriver:

      Hej Elin,

      rensa cookies och webbhistoriken så kommer det fungera fint 🙂
      Såhär gör du på ipad:

      Om du vill ta bort historiken i Safari trycker du på Inställningar > Safari > Rensa historik.
      Om du vill ta bort alla cookies från Safari trycker du på Inställningar > Safari > Radera cookies och data.
      Om du vill ta bort annan information som har sparats i Safari trycker du på Avancerat > Webbplatsdata > Ta bort alla webbplatsdata.

      Skriv gärna igen och bekräfta att det fungerar.
      Ha en strålande dag!

  3. Saga skriver:

    Inte för att jag någonsin ätit så mycket majonäs men nu blev jag väldigt inspirerad att mixa ihop en egen! Lät gott. Finfina bilder för övrigt. Du har jämt fint porslin.

    1. PT FIA skriver:

      Tusen tack, Saga! Porslinet är ihopplockat på olika loppisar 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..