ORDBAJS

Jag är i en fas just nu. Det är så mycket som pågår och hänger på lut att jag lätt blir tokig av väntan. Väntar på viktiga besked. Förhoppningsvis fantastiskt roliga och positiva. Jag går igenom en viktig del i mitt tillfrisknande. Kanske den hittills viktigaste.

Är kluven i hur jag vill jobba framöver, med vad, hur mycket och var jag ska slösa med energin. Hur vill jag arbeta i mina företag, med vem. Vill jag skriva mer, vara aktiv eller utomhus. Vill jag arbeta på kvällarna eller vanliga rutinmässiga dagar. Hur vill jag leva vardagen för att uppskatta den bäst?

Kroppen är proppad med snurrande tanketrådar, ett par svårare frågor, en hel del tristess och väntan.

Det här med arbetsdagen känns så annorlunda nu. Tidigare ville jag jobba 9-17, komma hem, laga middag och njuta. Nu är det sommar och jag vill omprioritera. Kanske stiga upp i ottan, träna, äta långfrukost i solen med en bok. Jobba på eftermiddagen och kvällen hellre än mitt på varmaste dagen.

Ta vara på ljuset och vila först. Eller jobba direkt på morgonen, ta en paus och köra det sista på kvällen. Jag vet inte än.

Känner att bitarna snart kommer falla på plats. De måste göra det så jag kan rikta min energi, samla in den och börja sprida den. Vill hitta vilken väg jag ska gå framöver. Hur som helst. Även väntan är spännande.

nike
halsoblogg

Vad tänker ni på just nu?
Något som tar över era tankar?

 

 

 

 1. Linn skriver:

  Jobb, jobb och jobb. Egentligen klarar jag ingenting. Jag mår psykiskt dåligt och min mage blir värre och värre. Förra veckan kräktes jag varje dag grund av kramper… Jag blir stressad och nästan rädd över att regelbundet tvingas på möten med AF-handledare och jobbcoacher när jag egentligen är så jävla svag och ledsen på allt. Jag har ingen energi till livet eller någonting alls och läkaren viftar bort allt jag säger och vägrar sjukskriva mig så jag kan få bygga upp mig själv igen.

 2. Sara skriver:

  Hej Fia och ni andra!
  Jag har också tusen tankar som snurrar i huvudet nu. Mest är jag så trött på mig själv och ångesten som verkar vara min eviga följeslagare. Efter två rejäla utmattningsreaktioner (2009 och 2013) kan jag liksom inte mota bort varken stressen eller ångesten jag så ofta känner.

  Idag, t.ex, har jag klarat en av mina allra sista tentor på universitetet! 🙂 Och ändå ligger ångesten där…. Pockar och lockar och varnar mig för allt som kan hända… Det är så ledsamt att behöva ha det så. Jävla skitångest -försvinn!

  Kramar!

  1. PT FIA skriver:

   Tack för att du delar med dig! Allt ordnar sig, även om det inte alltid blir som vi tänkt oss. Skickar en stor kram!

 3. Arwen skriver:

  Har en del att fundera på också. Har ett år kvar innan jag tar ut masterexamen och jobbar just nu som servitris medan jag pluggar. Vill jobba som arkeolog och är mycket väl medveten om att det innebär att jag kan behöva flytta. Helst av allt skulle jag vilja bo och jobba i England men det innebär stora omställningar i livet långt bort från alla jag håller nära mitt hjärta. Men jag måste samtidigt uppfylla mina drömmar, att bli på smällen och ta ett lågavlönat jobb som en del i min ålder gör just nu passar inte mig helt enkelt.

  1. PT FIA skriver:

   Vilket spännande yrke! Följ magkänslan, den brukar ta oss rätt. KRam!

 4. Emelie skriver:

  Jo, jag har mycket att tänka och fundera på. Men för första gången i mitt liv så är det inte tankar om hur jag ska överleva, eller hur ska jag hitta kraft att kliva upp ur sängen.
  Nu är det faktiskt många positiva saker i mitt liv som gör att det får en helt annan riktning! Jag ska äntligen efter 1,5 år få börja jobba heltid (som jag längtat!), och jag och min sambo ska köpa sommarstuga! Jag var livrädd förut när han ens nämnde ordet sommarstuga och allt vad det innebär, men idag är jag lika driven som honom och jag har verkligen växt in i den rollen. Det kommer bli helt fantastiskt!
  Vi ska dessutom iväg och fjällvandra (min första gång) och det är mycket tankar kring det också. Men jag växer otroligt mycket av alla dessa saker, och det känns helt otroligt fantastiskt! Mitt liv är bra nu!
  Jag önskar dig all lycka i livet Fia. Jag känner inte dig, men du verkar vara en fantastisk människa och du inspirerar mig otroligt mycket!

  1. PT FIA skriver:

   Åh, det här gav mig pirr i magen! Sommarstuga, energi och fjällen. Det låter fantastiskt!
   Kom ihåg att stanna upp och njuta. Stor kram och tack för de varma orden!

 5. Elin skriver:

  Vi har bajsmycket att göra i skolan rent ut sagt. Jag har fem stycken slutprov och inlämningar som ska in och vara klara på 9 dagar. Hur får man ihop tiden till att plugga till allt och få det att fastna? Jag förstår verkligen inte hur det ska gå. Det är det enda som cirkulerar. Hinner inte ens träna och då mår jag ännu sämre. Har en rygg och nackskada som gör att jag behöver röra på mig varje dag för att inte behöva leva på tabletter. Jag hinner inte att röra på mig när jag har så mycket. Allt är en enda ond cirkel och jag MÅSTE bli godkänd på allt. Jag hinner inte med och det gör mig galen.

  1. PT FIA skriver:

   Är tyvärr en kass pluggare själv och beundrar alla er som orkar ta er igenom högskolestudier. Ni är fantastiska! Eller om det är gymnasiet så är du fantastisk ändå! 🙂 Kan du välja bort något? fasa ut eller ompriortera? Kram och lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..