ÖNSKERUBRIKEN.

”Att lunchträna på 60 minuter totalt inklusive ombyte och dusch”

För den som inte orkar eller hinner kliva upp tidigare på morgonen för att köra morgonträning och inte kommer iväg direkt efter jobbet kan lunchträning vara den ultimata lösningen. Det behöver inte vara svårt eller komplicerat att få till ett effektivt pass på mindre än en timme, om vi nöjer oss med att duscha och äta ganska raskt.

Lunchträningen kan såklart se olika ut och därför ger jag några förslag här nedan:

1. Välj ett gym som ligger nära jobbet och kör en ”express-klass” som finns vid lunch tid på de flesta gymmen. De är ofta max 30 min och då har du en hel halvtimme överför dusch och lunch.

2. Gå ut och spring en vända. Bestäm dig för ett antal minuter som rundan får ta och spring sedan så långt du hinner. Säg att rundan får ta 40 min, då springer du i 20 min och vänder tillbaka. Bra motivationshöjare då 20 min iväg och vända tillbaka inte känns så maffigt som en hel runda på 40 min.

3. Kör intervaller! Det kanske mest effektiva sättet att få upp pulsen, köra igenom kroppen och känna att du gjort mesta möjliga på kortast tid. Otroligt effektivt och kan variera på tusen sätt. Tabatha, per minut, olika övningar eller i trappor.

4. Spring i trappor. Ett snabbt sätt att höja pulsen och skapa mjölksyra. Spurta upp och gå raskt ner. Upprepa ett bestämt antal gånger och avsluta med ett gäng upphopp.

trappträning

5. Gör burpees. Denna ultimata utmaning som ger sådan underbar helhetsträning passar perfekt som ”träna där du är” – rörelse. Fungerar fint i t.ex. intervallform och gör dig garanterat slut på kort tid.

6. Upptäck roddmaskinen. Istället för att alltid gå på lunch-spinning eller springa en runda – börja ro. Det utmanar hjärta, muskler, pannben och ger en effektiv genomkörare.

7. Ta en promenad. Det kanske viktigaste de gånger du inte orkar, vill, kan eller får träna. Gå ut och ta en nypa luft, rör armarna diagonalt och låt hjärnan vila och fyllas med energi. Gå runt kvarteret, erbjud dig att köpa frukt, ta en promenad med kollegorna och snacka sådant där oviktig som vi behöver ibland. Unna dig att gå ut en stund.

trappträning-2

 

Och med detta sagt kan vi ju lägga in detta som en spontan variant av Veckans Utmaning!
Välj något av ovanstående förslag på lunchträning som Veckans Utmaning och berätta gärna hur det kändes och går.

Själv kommer jag välja en variant av 3-4 och gå loss i trapporna med diverse intervaller.

Vilka väljer ni?
Kör ni någon annan form av lunchträning får ni gärna dela med er!

 

 

 1. Hanna skriver:

  Nu när jag äntligen har en veckas ledighet passar jag på att lunchträna, något jag inte kan annars då skolschemat inte tillåter. Idag ska jag bränna av 30 min GRIT Strength. HIIT från Les Mills GRIT SERIES. Grymt bra träning som både ger puls, mjölksyra och utmanar kroppen med funktionell träning. Älskar’t!

  1. PT FIA skriver:

   Så härligt! Önskar dig en härlig ledighet och glad midsommar!

 2. Mari skriver:

  =) Underbart

 3. Emma skriver:

  Ville lyssna på någon härlig podcast imorse när jag och lilla hunden var ute på långpromenad, sökte runt lite och kom in på ”Hälsa på dina villkorl”. Såg att det fanns ett avsnitt som hette Sofia och tänkte: Hoppas att det är Pt-Fia som är med, och yes det var det!
  Alltså åh wow vad glad och inspirerad jag blev av att lyssna, du är så himla himla bäst. Jag vill bara ge dig en stor, varm bamsekram! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..