LÄSARFRÅGAN.

Det här med drycker. Våra liv svämmar över av magiska drycker och inte ens vattnet kan nu bara vara vanligt vatten utan måste på något sätt vara trendigt med snyggare flaska, mera bubblor, mindre bubblor och fräscha eller overkliga smaker.

Vi ska dricka till måltider, släppa loss med alkohol, promenera med en läcker lattemugg och dricka energi efter träningen, före träningen, under träningen och bakom träningen.

Hur mycket dryck kan vi egentligen behöva?
Hur många smaker av vatten kan det finnas och måste det egentligen per automatik vara rusdrycker i sociala sammanhang?

Hur som helst.

När det kommer till drycker är jag rätt trist och har en rutin på en rejäl kopp kaffe på morgonen, smoothies, vanligt vatten utan bubblor, kokosvatten och ibland färskpressad juice. Skulle vilja lära mig att tycka om rött vin då det verkar så gött till en redig ostbricka eller köttfärssås men annars är jag rätt kräsen i dryckesväg.

Vad dricker ni? Gillar ni drycker överlag?

ekologisk

Kaffetips:

Förvara ditt kaffe i en härlig burk.
Investera i den snyggaste koppen du kan tänka dig och använd den varje dag.
Prova olika ekologiska varianter. Favoriten just nu är Icas egna och Arvid Nordquist.

 

 

 

 

 

 

 1. Vatten till mat förutom helger eller fest – då dricker jag gärna vin. Jag tycker rödvin är väldigt gott men nu på sommaren är rosé trevligt innan maten, men det är rött som gäller till. 😛
  Kaffe på morgonen så länge jag får lite mjölk i, och jag tycker latte är väldigt gott. Te är gott, mysigt och trevligt att dricka på kvällarna.
  Lately har jag tyckt att det är rätt kul att blanda drinkar, så att ta en drink innan middagen ibland på helgerna (om andra är på och har lust, själv dricker jag sällan alkohol, det blir liksom inte riktigt samma grej) kan vara roligt.

  Nu när det är så väldigt mycket med, ja, hälsa överlag överallt (which generally is a good thing) kan jag känna mig som en dålig människa och få dåligt samvete över att jag dricker eller vill dricka alkohol.

 2. komsi skriver:

  Älskar vatten, helst vanligt kallt men ibland med en smak såsom päron! Älskar mjölk och det dricker jag varje dag 🙂 Annars är jag tom på dricka, på rusdrycker så tycker jag om cider, summerby blackberry och många fler, drinkar i sötsura slag.

  Dricker allt för att det är underbart gott, inte för att bli full eller för att jag måste!

 3. Mest blir det bubbelvatten med citron eller på jobbet vanligt vatten med citron. Har en bubbelmaskin hemma så köper sällan flaskvatten. Har personligen mycket svårt att dricka vatten utan smak har alltid haft det men med citron är det fantastiskt. Nu på sommaren brukar jag mixa kallt vatten med hallon, mynta och lite honung underbart gott. Gällande Alkohol dricker jag det sällan men dricker det mesta beror på vad jag är sugen på och sammanhanget, vin, öl, cider och drinkar. Sällan i stora mängder men något glas vin (rött, vitt, rosé) till maten på helgen eller någon AW eller fest. Tar aldrig ett glas själv har fruktansvärt svårt att bara ta ett glas själv hemma, det går bara inte utan blir alltid med sällskap. Dricker oftast en till två koppar kaffe om dagen och då med en skvätt mjölk i.

 4. Frida skriver:

  Jag dricker massvis med vanligt hederligt kranvatten, och ofta slinker det ner både en kopp kaffe och en kopp te om dagen också. Sen dricker jag mer än gärna ett par glas rött till maten på helgerna, och nu under sommartid är ett kallt glas rosé på en uteservering riktigt härligt! Ibland, även om det inte hör till vanligheterna, så köper jag också en flaska smaksatt ramlösa. Läsk blir det kanske två glas om året och samma sak med juice.

 5. Jeg drikker kaffe, smoothie, te og vann (ofte med litt sitron eller lime i). Aldri brus, det liker jeg ikke, og blir så tørst av. Men jeg tar et glass farris (vann med bobler) innimellom 🙂 Alkohol – da drikker jeg vin eller øl. Ikke sprit, det liker jeg ikke.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..