BULLPORR TYP.

Det här med att fika. Det finns så oerhört många minnen förknippat med dessa fikabröd.
Hemma hos oss har vi alltid bakat och fikat. Mycket och ofta.

Det var aldrig något konstigt med det utan en självklar aktivitet många gånger i veckan. När någon kom på besök blev det fika, när mamma hade spontanbakat bullar när en kom hem från skolan blev det fika, när någon skulle ta ett bubbelbad sprang hen ner till frysen och bullade upp med fika och när det var högtider, främmande eller bara en regnig söndag så var det fika.

Detta har gett mig en okomplicerad relation till detta underbara fenomen som jag idag är tacksam för.

Detta ätande av sötsaker har aldrig vart något annat än gott, mysigt och socialt. Ord som kalorier, ångest eller dåligt samvete har aldrig presenterats på våra fikastunder och det är jag enormt tacksam för.

sommar-3
sommar

Sedan jag kom till stugan har vi hunnit med att baka kärleksmums, banankaka, kanelbullar, sockerkaka och tårta av mer sockerkaka. Att sätta sig ner med en ljummen bulle eller mjuk kaka och verkligen prata med sin familj, det är en av mina favoritsysslor i det här livet.

 

 

 1. Hej
  Förlåt för att jag frågar, kan verka oförskämd men det är inte min mening!
  Men äter du allt som du visar?
  Du visar ofta bilder på god mat och bullar som ser jätte goda ut och jag blir så avundsjuk och samtidigt väldigt inspirerad.
  Jag vill så gärna också kunna äta vad jag vill, går omkring med mat och träningsångest varje dag!

 2. Jag har anorexia och kan ärligt talat säga att jag aldrig skulle kunna smaka på något som innehåller socker men det handlar inte om vikträdsla utan att jag är rädd för att bli ”oren”
  På insidan.. 🙁

 3. Sofia skriver:

  Har nyligen upptäckt din blogg! Tack för att du bidrar med en sund inställning till hälsa och träning i denna djungel av bloggar som behandlar dessa ämnen. Inspirerande för träning, men också med en inställning kring hälsa som jag inte hittat någon annan stans.

  Jag älskar träning och jag tycker att den utgör en stor del i min vardag, men även jag som många andra drabbas av ångest över att alltid kunna göra mer, eller att vara lite bättre. Så detta inlägg kom perfekt, att njuta av det man älskar (kanske i form av en kanelbulle) är helt rätt och gör att jag känner mig varm inombords. Jag ska försöka vara mer nöjd med det jag gör och inte få ångest när allt inte blir perfekt!

  Åter igen, Tack för en fin blogg!!

 4. Lova skriver:

  Du är en helt underbar person, Sofia! Jag älskar din blogg och tycker du är en stor förebild 🙂

  1. PT FIA skriver:

   Men hjälp, ni är ju helt underbara med all kärlek! Tack snälla rara du för de värmande orden!

 5. Birgit skriver:

  Du har ju helt rätt inställning till fika 🙂 Så härligt att du skriver det! Jag älskar fika, men jag har väl vissa tendenser att göra det ångestladdat emellanåt. Men jag ska nog sluta med det. Fika är något bra 🙂

  1. PT FIA skriver:

   Tusen tack! Fika är härligt och borde för alltid vara ångestfritt. Även när det är mjöl- och sockerfika 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..