ATT LÄRA SIG STÅ PÅ HUVUDET.

Jag har ju länge inspirerats av alla akrobatiska yogisar som krälar runt på händer med fötterna i läckra poser  runt nacken samtidigt som de sträcker tårna, bjuder på ett strålande garv och är i spagat … eller ungefär så.

Avundas verkligen den smidigheten, kroppskontrollen och giva styrkan. I min värld slår det alla bänkpresskilon och perfekt rundade skinkor.

Det där med att kunna svinga runt på sin egen kropp, att möta dess funktioner och samarbeta med den. Det är fasiken fantastiskt i vår så utseendeälskande värld.

För om vi tänker efter, hur ofta fokuserar vi egentligen på hur vi använder vår kropp, jublar över vad den GÖR och inte hur den ser ut eller samarbetar för den. Kanske inte så ofta som vi borde.

Våra kroppar är i första hand till för att användas och bära oss genom livet, därför borde de få mer credd för vad de faktiskt kan åstadkomma, de där pinalerna. Träna för kroppens funktioner, inte för dess yta. Ungefär så.

Hur som helst. Jag övar nu på att stå på huvudet och händerna, det är fantastiskt!

Känner mig så enormt stark och tuff när jag lyckas fånga det där ögonblicket av totalt medveten balans. Sekunden då jag känner att jag tar kontroll över situationen, sträcker ut tårna och bestämmer över kroppens läge, upp och ner. Det är coolt!

handståendes

,. sen krävs det fortfarande ungefär sju snygga fall innan de där ögonblicken sätter sig men det är en del av ”att lära sig”. Typ.

Blogg_PT_Fia-104

 

,. foto av Erik.

 

 

 1. Malin skriver:

  Blir så glad av dina bilder! Men blir samtidigt så ledsen och avundsjuk. Har alltid älskat att träna, springa och röra mig.
  För snart ett år sen när jag nyss blivit gravid så svällde ena knäet upp och sen gjorde fötterna ont efter många om och men så kom dom fram till att det var reumatismen. Trodde inte sånt hände när man var 25 men det kan det tydligen.
  Nu är bara vardagen ett ständigt kämpande med en 1,5 åring och en 3 månaders bebis. Att kliva upp ur sängen på morgonen eller att ta sig upp från sittande på golvet till stående. Vet inte varför jag skriver det här men vill väll mest säga att man ska uppskatta hälsan när man har den.
  Tack för en fin blogg!

 2. Louise skriver:

  Yoga är så mycket mer än bara asanas (de ”akrobatiska” ställningarna). Har så blandade känlsor med hur många ser på ”yoga” i väst. Att vi ofta bara tagit den fysiska delen och att vi överhuvudtaget är så fokurerade vid den fysiska kroppen. Kallar det hälsosam om man äter och tränar ”rätt”. Att det är att vara hälsosam. Att vi inte är medvetna om hur mycket sinnet/psyket och kroppen hänger ihop.
  Såklart så finns det många teorier och grenar här också och jag är inte ett yoga proffs. Men bara ordet yoga och dess betydelse säger en del. ”Förening”, mellan den fysiska och psykiska kroppen engligt vissa eller den mänskliga själen och världssjälen i öst. Men rekomenderar att du läser på lite mer!

 3. Malin skriver:

  Galet snygg pose på bild 1 och den klädseln du har på den bilden är ju galet snygg!

 4. Hur går det med bokskrivandet? 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..