SVAR 01.

Räcker det att äta filmjölk eller yoghurt med frukt, bär, nötter, müsli eller måste en komplettera med ägg, keso eller kvarg för att få tillräckligt med protein? Ibland tycker jag att vanlig fil eller yoghurt är godast men känner alltid att jag måste få mer protein i mig.

De senaste åren har det blivit någon form av proteinhysteri som många företag tjänar enorma pengar på. Många vet knappt varför de dricker den där proteinshaken efter träningen men tänker att alla andra gör det ju så det måste vara bra. Jag åt själv mycket keso och kvarg precis när det kom och drogs med i att fastna vid ordet protein.

Idag äter jag det väldigt sällan och är inte alls lika noga med att tänka på de olika grupperna. Jag väljer att lita på att det jämnar ut sig i slutändan. Det känns så tråkigt att behöva gå runt och känna pressen att äta vissa saker bara för att. Gör det som du känner är skönt för dig. Och är det då någon slät fil då och då så är det bra. Dessutom finns det mängder med proteinkällor i det andra du nämner och dessutom i det du äter senare under dagen. Äter du varierat så löser sig det mesta.

Vill tillägga att är du vegetarian, muskelbyggare eller av någon annan orsak behöver vara extra noga med proteinintaget så är det såklart viktigt att vara det. 

Kan du kunna börja med ett ”morgon-inlägg” varje morgon med tips, småsaker som drick mycket vatten, sträck på dig, le.. vad som helst? Brukar nämligen börja min dag med att klicka in på din blogg och de säger ju ”en positiv tanke på morgonen kan förändra resten av din dag”, så hade uppskattat om du kunde dela med dig av dina sunda tankar varje morgon i ett kort men inspirerande inlägg. 

Vad gullig du är! Tack för att du läser! Jag gjorde något liknande tidigare som jag kallade för ”dagens påminnelse”. Ska absolut ta upp det igen. Det behöver ju trots allt inte vara så värst märkvärdigt utan räcker med det där lilla. Tack för tipset!

Läs mina favoriter från ”dagens påminnelse” här:

1. Om att utgå från sig själv.
2. Till dig.
3. Om att telefondetoxa.
4. Om att korka igen lurarna.

strand1
träning

 

Hej Fia! Tycker du om att bänkidrotta och vilken/ vilka sporter kollar du i så fall helst på?

Jag sitter alltid bänkad framför allt som har med längdskidåkningen att göra. Ett mästerskap eller världscup i längdskidor är i min topp tre bästa ögonblick framförtvn. Det finns få saker som slår det. I övrigt tittar jag gärna på fotboll under mästerskap, prioriterar mycket tv-tid när det är OS och de flesta vintersporter överlag. Vasaloppet missar jag sällan.

Det är så många goda minnen kring alla vintersporter eftersom vi är en skidåkarfamilj och alltid tittat tillsammans i familjen. Det finns många traditioner kring det som jag vill behålla och uppskattar.

Min sambo tog nyligen upp golfen igen så nu är det mycket golf hemma och jag börjar till och med känna att det kan vara spännande att titta på GOLF. Det trodde jag aldrig. Har tidigare tappat tålamodet men det är ju otroligt spännande med den lilla bollen mot det lilla lilla hålet ..

 

 

 1. Jenn skriver:

  Åh Fia, vad jag tokgillar svaret på första frågan! TACK för att du också poängterar det här med ”proteinhetsen”!!!
  Tycker det är så himla löjligt och jobbigt att folk ska ha ”snöat in sig” på att ”bombardera sig” med så MYCKET EXTRA protein i ALLT pga vad media skriver!! Jag föll också i den fällan för några år sen men har insett att jag mår mkt bättre utan och ha ringen brist heller!

 2. Åh jag tycker också om att kika in här för lite extra vardagspepp och matinspiration så fortsätt gärna med det! 🙂 Jag känner verkligen igen mig i det du skriver om vintersport. Tävlingar i längdskidor och skidskytte missas det inte många här hemma haha. Men det är ju ett så himla mysigt sätt att umgås på tycker jag! Att krypa upp tillsammans i soffan när det är iskallt ute! Mys! 🙂

 3. Annie skriver:

  Åh jaa snälla börja med dagens påminnelse igen!! Älskade dom!
  Annars tack för en super bra och inspirerande blogg!

 4. Hej!

  Vi söker efter fler träningsintresserade personer som vill börja blogga hos oss på Disciplin.se. Disciplin.se är ett nytt bloggnätverk som startades för en månad sen. Du har en chans att synas med på topplistan och topp 10 bloggare får vara med och dela på 20% av alla inkomster varje månad. Topp10 bloggare syns även på framsidan av Disciplin.se som Premiumbloggare. Vi erbjuder även upp till 50 kr för varje aktiv medlem som man värvar. Kontakta oss gärna på info@disciplin.se om du har lite funderingar.

  Hälsningar
  Simon – Disciplin.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..