SVAR 03.

Skulle du kunna tänka dig att äta helt vegetariskt under en tid, eller tror du att man inte får i sig tillräckligt med protein då?

Ja verkligen. Nu för tiden äter jag mycket mer vegetariskt och äter ofta vegetariskt (utan både kött & fisk) till frukost, mellanmål, kvällsmål och ofta lunch eller middag. Äter väldigt sällan rött kött och väljer alltid fisk när det erbjuds. Tycker mycket om kryddig korv med hög kötthalt, kyckling och köttfärs så det skulle jag sakna om jag blev vegetarian på heltid.  Känner att jag trivs som det är nu men skulle inte ha något emot att prova.

Hur gör jag för att fortsätta hålla mig motiverad när jag börjat äta och träna hälsosamt och känner att jag börjar nå mina mål? Hur gör jag för att fortsätta vara hälsosam och inte börja äta chips och godis igen?

Du behöver veta varför du ska göra det. Varför du Vill göra det. Motivationen kommer inte bara dyka upp en dag, vi skapar den själva. Fråga dig vad din version av hälsosam är och hur långt ifrån det du är idag. Hur kommer det sig att du inte ska äta chips eller godis igen? Är det för alltid? Är det hållbart och rimligt och vill du leva ditt liv med godisförbud? Lägg ribban på en nivå där du kan nå den. Sätt inte upp förbud. Ge dig själv chans att förbättra, inte bli strikt och äta mindre.

Jag står i affären med mina vänner och ska köpa fredagsmys/lördagsgodis. Vad väljer jag?

Brownie x 1
Brownie x 2
Brownie x 3
Energibollar

Smoothie
Gino

En liten (…) fråga: Vad tror du är meningen med livet?

Hoppsan. Ja. Alltså, meningen med livet. Om jag ändå visste det. Jag tror att längtan, hopp och närhet är något av det viktigaste som finns för en människa. Att få längta efter den vi älskar, att få se fram emot saker vi ska få vara med om, att få drömma och att få kramas varje dag. Att få vara nära, umgås med andra människor och att få fantisera. Allt det där faller inom ramen om sådant som ger mening men om det skulle vara svaret på den enorma frågan är högst oklart.

livet

,. en bild som får mig att känna mening med livet.

 

 

 

 1. Paula skriver:

  Men vilken fantastisk bild!

 2. Hej Fia
  Tack för en inspirerande blogg. Jag har länge undrat hur mycket ris/quinoa/mathavre man ska äta för att behålla sin vikt och gå upp i vikt. Hur mycket äter du ungefär i dl, jag har ungefär samma kroppstyp som dig och är smal och har hög förbränning så det är extra viktig för mig att jag får i mig alla mina mål.
  Har en fråga till, hur många gram frukt och bär och kött äter du per dag? Konstiga frågor jag ställer men det vore snällt om du vill svara mig här på bloggen eller på min mail, tacksam för svar.
  Mvh
  Nathalie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..