LÄSARFRÅGAN!

LÄSAREN FRÅGAR:

Förlåt för att jag frågar, kan verka oförskämd men det är inte min mening! Men äter du allt som du visar?

Du visar ofta bilder på god mat och bullar som ser jättegoda ut. Jag blir så avundsjuk och samtidigt väldigt inspirerad. Jag vill så gärna också kunna äta vad jag vill. Går omkring med mat och träningsångest varje dag!

FIA SÄGER:

Frågor är välkomna! Jamen, självklart! Det vore hemskt om jag lade upp bilder av godsaker, bullar och mat och sedan inte åt dem. Det vore både märkligt och nästan som att luras.

Jag kanske är naiv men jag hoppas verkligen inte att det förekommer, att en lägger upp bilder på ätbara ting som sedan inte äts upp?

Främsta anledningen till att jag piffar och lagar mat med mycket energi är för att jag är lite nördig och tycker det är så förbaskat roligt och gott, att det sedan blir material till bloggen är bara en bonus.

Om du känner att du har mat- & träningsångest vill jag verkligen rekommendera att du läser HÄR och HÄR för att se om du känner igen dig och tar kontakt med någon på din ort. Det är allvarligt och kan utvecklas till sjukdom. Lova mig att du berättar för någon och tar det på största allvar.

sommar14-2

 

Var rädd om dig!

 

 1. Me skriver:

  Önskar också jag kunde äta så ”mycket” som du. Men har testat och jag går upp i vikt direkt.
  Så alla har inte samma förbränning tyvärr.
  Har man haft en ätstörning länge kan det vara så att alltid sats ur spel 🙁
  /dömd att gå hungrig resten av livet

  1. PT FIA skriver:

   Vi är alla olika och är byggda på olika sätt. Vill inte tro att du skulle behöva gå hungrig, det går att hitta en medelväg. Fundera på vad mätt är för dig, är det proppmätt eller finns det ett mellanting? Själv äter jag inte mycket för att äta mycket, jag äter det kroppen behöver för att fungera och lyssnar på dess signaler. Var rädd om dig! KRam!

   1. Me skriver:

    Nej verkligen inte proppmätt. Men hade varit trevligt om en liten känsla av mättnad ville infinna sig nån gång.
    Kanske kommer det. Kanske inte.
    Efter 10-tals år av överträning och anorexi så är kroppen lite konstig.

 2. elin skriver:

  Hej Fia! Tack för en grym blogg och tack för att du lyfter frågor. Jag älskar när du ber oss läsare dela med oss, när man läser om andras problem känner man sig inte lika ensam och kan känna igen sig i mycket. Jag har en önskan som jag hoppas så mycket att du kan ta upp.
  Jag känner mig väldigt ensam om mitt problem men jag vet att jag är långt ifrån ensam. Jag kan ibland äta mycket och få ångest, ibland äter jag nyttigt och knappt något alls, ibland nyttigt och en lagom mängd (då jag mår som bäst) och ibland skiter jag i allt och bara äter som ”vanligt” och orkar inte träna. Har ingen balans ALLS och den är så jäkla svår att hitta. Det känns som att det måste vara svart eller vitt, allt eller inget. När jag ätit godis så känns det som att allt är ”förstört” vilket det inte alls är..
  Jag ligger imellan ätstörning och att vara normalt frisk typ. Det måste finnas flera som har det såhär? Som känner ångest över mat ibland, ibland inte, vill bli smal, vill känna att jag duger som jag är osv. Ingen balans i nåt.
  Snälla Fia, kan du inte be dina läsare dela med sig hur deras förhållande till kost/sin kropp/träning är. Känner mig så ensam i det här. Vill äta nyttigt för att min kropp mår bra utav det, träna för att jag älskar det, kunna unna mig i lagom mängd. Det är en svår balansgång..

  Kram

  1. PT FIA skriver:

   Tack gulliga du! Ska lägga denna i ett inlägg så håll utkik. Var rädd om dig och våga berätta för någon hur du känner.Kram!

  1. Sofie skriver:

   Känner precis som dig Elin, och har exakt samma problem. Känner mig också så ensam och förvirrad i detta. Skulle blir jätteglad om Fia ville ta upp detta!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..