ÖNSKEINLÄGG!

LÄSAREN ÖNSKAR:

Jag skulle tycka det var roligt med ett inlägg, om vad du bara inte kan vara utan?! Mat, sysslor, materiella ting, vad som helst!

FIA SÄGER:

Åh. rolig grej! Det krävs noga fundering och jag tänker att det blir trevligast med någon form av struktur i detta. Ungefär såhär:

Det här kan jag inte vara utan för att må bra:

1. Kvällsrutinen med ett par koppar te, tända ljus, raggsockor och choklad. Det gör så enormt mycket på flera plan. Viktigt!

2. Bekväma skor. Det är fullständigt nödvändigt att jag får fortsätta leva i skor som är snälla mot fötterna. Fattar inte hur jag orkat vingla runt i rangliga klackar i flera år. Nu är jag 99 gånger av 100 för lat.

3. Böcker. Måste alltid läsa innan läggsdags och kan inte tänka mig en flygresa, semester eller stund i solen utan en bok. Kommer antagligen aldrig att bli den som byter böckerna mot e-böcker, vill ha en riktig bok i näven helt enkelt. Väntar nu på min nästa riktigt bra bok och dagarna mellan dem är alltid lite tråkigare.

4. Sommarstugan. Ni som följer bloggen vet hur förälskad jag är i att vara där. Det har blivit min balsamkur för själen på något sätt. Andas annorlunda när jag kommer dit. Fantiserar om att åka dit, ser tillbaka på minnen vi skapat och längtar till nästa gång. Älskade Hummelbo!

stugan-2
stugan

5. Brun ögonskugga. Eh. Detta är inte särskilt viktigt egentligen men får jag bara dutta lite brun ögonskugga längs fransraderna, borsta till ögonbrynen och böja fransarna så behöver jag inget mer smink vilket är rätt skönt ibland.

6. Närhet. Jag får kraft av mänsklig närhet, ungefär som att ladda batterierna. Behöver få kramas, hålla handen, ligga nära, pussas, få en klapp på kinden och allt det där med min sambo. Tror att närhet är oerhört viktigt för en människas välmående. Det kan räcka med att luta foten mot hans ben när vi sitter i soffan eller att ta sig tid att säga puss-hej när en kommer och går.

7. Anteckningsböcker. Behöver få skriva ner saker för att slippa tänka på dem. Lista grejer som ska göras, dagdrömma, rita fyrkanter när jag pratar i telefon och ta anteckningar ofta. Har alltid med mig en anteckningsbok med diverse listor.

8. Fysisk aktivitet. Herregud, skulle få krupp om jag inte fick röra på mig varje dag. Behöver få göra min vardagsmotion som att cykla till kontoret eller gå långpromenader med poddar i lurarna. Behöver få träna regelbundet och lyssna på spontana infall om att stå på huvudet.

9. Egentid. Jag fungerar sådär halvbra när jag vart bland folk för länge. Blir lätt stressad av för mycket intryck och känner att jag blir trött snabbt när jag är på tillställningar som kräver kallprat, minglande eller ”lära känna nya”. Har blivit väldigt tråkig på det sättet men har inte lika mycket energi att bjuda på som tidigare, eller rättare sagt – jag spar den till annat nu för tiden. Behöver få vara ensam med jämna mellanrum.

10. Det mesta inom kategorin ätbart. Det betyder både att få tid att laga egen mat, att få äta mellanmål, bläddra i recept, prata om mat med syrran, äta långa bruncher, bjuda hem vänner på mat och att få fika ofta. Jag behöver få mycket mat i livet helt enkelt.

brownie-2

,. ska jag lägga till några mer materiella ting som förgyller livet så är det tandtråd, kokosolja, ljus i alla former, svarta kostymbyxor, rouge, inredningsinspiration, blommor och växter av alla slag, nagellack i dova färger, grapefrukt, en fungerande dator, snygga naglar och ett bekvämt headset.

 

 

 1. Underbart inlägg! Känner igen mig i så mycket, framförallt det där med egentid och kallprat. Känner också att jag blivit tråkig senaste åren men som du skriver sparar man energin till något annat mer genuint istället:) tack för att du delar med dig, du får en att börja reflektera själv och stanna upp!

 2. LLJ skriver:

  Hej Fia. Jag behöver lite hjälp.
  Sen våren 2012 har den där hemska mat- & kroppsångesten satt sig fast hos mig. Det är vidrigt. Förre sommaren & hösten var hemsk men det börjar bli bättre. Nu har jag många dagar när jag inte alls mår dåligt och vissa dagar när jag inte kan få tankarna att sluta snurra. Avföljer instagramkonton, skriver av mig och försöker hitta balansen i allt detta och ibland flyter det på. Men vissa dagar kan jag inte sluta analysera, tänka på vad jag INTE ska äta och har otroligt svårt att känna mig nöjd. Det är så himla uppochner och det är så jävla jobbigt rent ut sagt. Känns som de dåliga dagarna nästan hånar mig – ”jahaja, du mådde bra igår, ja men då ska den här dagen minsann bli skit”. Vad ska jag göra? Jag har pratat med en kurator & även en PT/vägledare. Det har hjälp till viss del men det är inte gratis. Skäms över att prata med andra om detta. Är så trött på att en hel dag kan förstöras pga att jag ser mig själv i spegeln utan att gilla synen eller för att jag äter något onyttigt. Blir galen snart! Jag älskar både mat & träning och sörjer verkligen att det ska bli ångestladdat.
  Tack för en bra blogg! Den har hjälpt mig MÅNGA gånger! kram

 3. Sigrid skriver:

  Det här var så mysigt att läsa! <3

 4. Johanna skriver:

  Hej Fia, ett till önskemål om inlägg! Är nyfiken på vad det är för poddar du lyssnar på? Vore toppen om du ville tipsa om några som du tycker ger en energi och positiva tankar, kram!

 5. Sanna skriver:

  Jag älskar din blogg! Den får mig att må så bra och verkligen uppskatta livet för vad det är. Är småbarnsmamma som försöker få vardagen att gå ihop. Vill gärna träna flera gånger i veckan då jag mår bra av det. Vissa veckor hinner jag med 4 pass, andra veckor är jag glad om jag lyckas få till ett pass. Din blogg får mig verkligen att se helheten av vad hälsa är och inte bara hetsen kring träningen i sig.

  Tack för en fantastisk blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..