ÄCKLIG BIKT.

Det är fredagkväll och jag är ensam hemma. Sitter med datorn på magen och scrollat genom internets universum. Försvinner in i det sådär som en kan göra ibland, det är för enkelt.

Plötsligt fastnar jag i mitt eget bloggarkiv och läser mina egna ord i kategorin ”fia om stressen”. Läser om min utmattningsdepression, ångest och ord som beskriver framstegen.

Inser, brutalt och lite för snabbt, att det är för lätt att glömma. Hur fan kan det som är ett helvete och tagit år av livsglädje vara så lätt att glömma. Inser att jag gjort en del fel den senaste tiden. Kört på, pressat, gasat, ätit för lite, jobbat trots en långdragen förkylning, missat mellanmål och suttit med datorn i knäet på kvällarna.

Fel fia. Så jävla fel. Men det är ju så roligt säger den där lilla rösten. Det är så roligt och jag känner mig bra. Jag mår bra. Ännu.

Insikten som slår mig är skoningslös – jag kommer aldrig bli fri.

Det här är en del av mig och livet nu. Den här sköra tråden jag balanserar på. Passar jag mig inte jäkligt noga kan jag hamna där igen och den dagen jag på riktigt inte håller min arbetsglädje under uppsikt finns alltid risken att jag bara gasar igen, för att det är så jäkla roligt eller för att gamla vanor sitter i.

Skit också, utbrändheten. Detta är min verklighet nu. Behöver fortsätta vara observant. Hela tiden.

 

 

 1. Frida skriver:

  Jag tror inte att det är en del av ditt liv nu. Jag tror att alla har samma risk att hamna i det där, behöver ju inte alltid vara pga jobb. I dagens samhälle är det väldigt duktigt av de som inte ”går in i väggen” 🙂 Men de/ni som inte gör det lär ju känna er kropp rätt så bra. Duktiga!

 2. Amanda skriver:

  Hej Fia!

  Jag hade också samma insikt iförrgår faktiskt. Det hade blivit ett litet missförstånd gällande en resa, vilket ledde till ett mindre tjafs med min äldre syster. Jag har mått väldigt bra den senaste tiden och har därför tagit på mig för många projekt, vilket jag märkt genom att jag har fått koncentrationssvårigheter, glömmer saker lätt och lätt blir omotiverad. Det är lätt att glömma bort att jag inte är lika stresstålig som jag en gång varit.

  Men till det viktigaste – min syster blev irriterad på mig och sa att jag måste ”sluta sätta mig i en offerroll” och ”börja styra upp mitt liv” vilket gjorde ont att höra. Jag kan tycka att det var lite hårt då jag verkligen försöker. Det kommer ta ett bra tag att lära mig hur mycket jag klarar av och jag kommer att göra misstag på vägen. Som nu till exempel då jag har tagit på mig för mycket. Men, jag är människa och bara jag strukturerar upp det och fortsätter läsa din underbara blogg så ska det nog gå bra!

  Du är klok, och det är okej att göra fel. På det sättet är livet ljust, då man varje morgon får en chans att göra om och göra rätt.

  Kram!

 3. marie skriver:

  Känner igen mig exakt. Gjorde själv din resa för tre år sedan och fortfarande är det planering och någon slags ”av-checkning” om jag fortfarande har bra vanor, rätt tänk och prioriteringar, tillräckligt med återhämtning etc. Jag har börjat förstå och acceptera att det kommer att vara så väldigt länge, kanske alltid. Men du kämpar, du inser, du gör om – det är det viktiga. Du har insikt.

 4. jeanna skriver:

  Du är klok! Det är bra.

 5. Martina skriver:

  Hej Fia! Du är stark och bra och en extrem förebild för många unga tjejer, däribland mig! Kom ihåg att det viktigaste av allt är att hitta en balansgång mellan att vara stressad (när man tycker det är kul) till att helt plötsligt kunna bryta av och slappna av helt. Mindfullness på toaletten på jobbet under några minuter är det absolut bästa på hela dagen. När jag känner att jag styr mitt stressiga jag! Att få säga till sig själv jag är lugn och fin och bra, ta djupa andetag och bara vara där och då! Att stressa i sig är inte farligt, det farliga är att inte komma ur stressen! Jag hoppas du snart känner dig bättre till mods! Du är underbar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..