VECKANS UPPMUNTRAN

Eftersom jag är inne i en period av att prova mig fram med delikata vegetariska rätter så passar det ju bra att lägga det i den här kategorin. Veckans uppmuntran är alltså att prova vegetariskt!

Det finns ju flera olika sätt att vara vegetarian och äta vegetariskt och jag tänker att det är en bra början att kanske göra en liten förändring som ligger nära. För någon kanske det är att välja en proteinkälla av t.ex. ägg, ost eller liknande som ett första steg att äta mindre kött. För någon annan är det kanske att äta mindre rött kött och mer fisk och för en tredje kanske det är att gå all in och skippa även ägg och mjölkprodukter.

Det viktigast är väl att vi tar något första steg för att prova att få in mindre kött i vår vardag.

– Inför en köttfri måndag (eller valfri veckodag)
– Googla på vegetariskt och hitta inspiration för något nytt recept.
– Gå in på vegoriket eller vegoteket för att hitta ny input och inspiration.
– Ta något recept som är naturligt veggie, som en linssoppa, bananpannkakor eller halloumisallad.
– Testa något recept som är naturligt veggie, som en linssoppa, bananpannkakor eller halloumisallad.
– Släng ihop rester av det som finns hemma i kylen och gör en plocktallrik med frukt, grönsaker, rotfrukter, bönor, salsa, linser, avokado, ägg, ost etc.
– Reflektera över hur mycket kött och fisk du äter på en vecka. Är frukosten vegetarisk? Äter du mycket fisk och få blodiga biffar? Fundera på om du äter så mycket/lite i köttväg som du vill och mår bra av.

,. eller testa tallriken nedan som en förrätt eller redig middag:

veggie-2
veggie

Ugnsbakade rödbetor, sötpotatis och palsternacka med chevre, honungsmarinerad hasselnötter, ruccola, flingsalt och päron.

 

 1. Tina skriver:

  Du får gärna lägga ut receptet på denna läckra middag 🙂
  Tycker det är mkt posivt att du uppmuntrar en mer vegetarisk kosthållning (y)!

 2. Emelie skriver:

  Men wow… Det där såg ju helt gudomligt ut! Det där måste jag testa! Roligt att du uppmanar till mer vegetarisk mat. Jag försöker själv införa det hemma men det är svårt med en sambo som anser att man inte blir riktigt mätt på ”sallad”. Men strunt i honom, jag ska äta mer vegetariskt och det är klubbat!!

 3. Anonym skriver:

  Varför är det bättre att äta vegetariskt? Och borde man inte ta tillvara på det som djuren kan ge oss människor.? Jag håller med om att man inte bör massdöda djur bara för att få kött. Men jag ser inget fel i ät äta sådant som kommer ifrån djuren eller äta djur som man vet har haft det bra. Bara en liten tanke och fundering kring vad det vegetariska gör i kroppen som gör det till ett bättre alternativ? 🙂 Din blogg är jätte bra! 😀

 4. Sara skriver:

  Jag lagade vegetarisk pizza häromdagen och den har jag nu mumsat i mig. SÅ gott och saknar inte köttet!

 5. Sara skriver:

  Skulle inte säga att i alla fall getostindustrin är särskilt human. Getter som dödas bara för att få getmjölk? Nej tack!

  1. Sanna skriver:

   Det spelar ju ingen roll vad hon hade skrivit, du hade sagt emot ändå, hade det inte varit getosten, så hade det varit något annat. Du vill ju missförstå och tänk vad tråkig stämning det blir på en blogg när vi gör så. Ta in det positiva i hennes inlägg istället och ta de bitar du kan applicera på ditt liv.
   Ha en fin kväll 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..