VECKANS UPPMUNTRAN

Den senaste veckan har livet vart lite trögare än vanligt. Jag gissar att det är november som spökar i kombination med lite annat. Det är ingen big deal egentligen utan bara sådant som gör att den där lilla extra glansen saknas.

I dessa stunder känns det extra viktigt att aktivt få göra sådant som ger energi. Att hitta mentala plåster som verkligen strålar in kraft i den trötta kroppen och ger ögonblick av sådan där underbar lyckokänsla.

Veckans uppmuntran är alltså att hitta just dina mentala plåster som ger dig små ögonblick av lycka eller välmående, stort som smått.

Mina senaste:

– Kommer på att det finns pepparkakor i skafferiet, väljer tre, gör en kopp te och suger på dem länge.

–  Bokar in en hotellfrukost med härliga människor och tar mig tid att promenera dit och hem trots att det är vanlig arbetsdag.

– Öppnar datorn och tittar på bilder på min sambo och minns stunden då fotot togs. Inser hur lyckligt lottad jag är som får dela dagar med honom.

– Lägger mig tvärsöver en pilatesboll så hela kroppen sträcks ut i en lång ostbåge och känner hur spänningar släpps. Njuter av att vila  i den positionen.

sommar-2
sommar-3

,. ett par bilder till som förmedlar den där lyckokänslan för mig. Två av mina närmaste personer i sommarstugan vid en solnedgång och utsikten.

 

 

  1. Mina mentala plåster är mina hästar. Uppfodrande gnäggande på morgonen gör det värt att man har fått släpa sig upp på morgonen. Även fast man bara ville sova vidare när klockan ringde. Oavsett om man för stunden är ful eller fin, glad eller ledsen så blir man alltid accepterad. Blev retad i skolan och det var alltid skönt att komma hem och känna att man dög i hästens ögon.
    Jag tror att djur överlag har en lugnande effekt på oss när det är lite extra jobbigt, oavsett vad för slags djur det är. De finns, lyssnar och förlåter.

  2. Emilia skriver:

    Man behöver hitta sina strategier. Och sen tycker jag att livet inte alltid behöver vara på topp, lite skillnader gör att vi förstår skillnaden. Lite så. Mina må bra strategier är enkla: laga mat, blogga, vila, sova, läsa 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..