BEHIND THE SCENES DEL TVÅ

När jag började forma idén till min bok ”PT-Fias tio i topp” var det några saker jag bestämt visste. Faktum var att jag nog visste tydligast vad jag inte ville.

Jag ville exempelvis inte ha någon make up artist eller stylist, ingen fotograf som gjort hundra böcker innan, så minimalt med poserande bilder som det bara var möjligt och inga studiobilder för träningsövningarna.

Men var fotar man träningsövningar om det inte ska vara i studio? Det blev gamla stan, egentligen lite på prov utan att ha fått ett direkt godkännande från förlaget. En chansning som visade sig bli lyckad helt enkelt.

,. i början hade vi ingen direkt plan för hur det skulle se ut. Vi testade den här gränden men fick inte riktigt rätta känslan. Jag kände mig nervös och började undra vad jag gett mig in på.

Release_Ptfia-65

,. till slut hittade vi den här härliga gatan som fick bli min kuliss. Här stannade vi en halv dag och fotade alla träningsövningarna med olika sällskap. Flera gånger fick vi sällskap av turister som undrade vad vi gjorde och ett par gång när jag tittade upp stod det tjugo kineser bakom Erik och fotade oss ..

Release_Ptfia-67

,. det blev många timmars jobb eftersom jag envisades med att byta kläder mellan övningarna. När vi väl var klara firade vi med kaffe och bulle. Bilden visar en trött och glad fia som just fotat tjugofem träningsövningar i olika vinklar med nästan lika många klädbyten.

Release_Ptfia-68

,. innan Bonnier godkände våra övningsbilder testade Erik en variant i datorn med svartvit bakgrund. Rätt snyggt men är glad att vi skippade det och körde på den naturella stilen i boken.

pt-fias tio i topp

,. eftersom gamla stan är så vackert fotade vi även några bilder till kapitlet om stress där. Jag hade en bild i huvudet som jag försökte få fram. Jag ville åt något sådant här:

Release_Ptfia-71

 

Foton ”behind the scenes” av Erik Dilexit. 

,. fortsättning följer!

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..