VECKANS UPPMUNTRAN

Jag tänker mycket på det här med hur vi behandlar vår hjärna. Det är så sällan som den får vara i tystnad. Det pratas, lyssnas på musik och poddar, omgivningen tjattrar, bilar låter, barn skriker, ens egen röst används, TV-programen brölar och samtal ska ringas.

När finns det egentligen tid för tystnad?

Jag inser ofta att jag är mer beroende av tysta stunder nu än innan. Ibland behöver jag bara stänga av och låta det vara helt ostimulerat.

Helt enkelt våga välkomna tankarna att ta sig fram utan mål, låta intrycken försvinna förbi utan att fastna och framförallt låta en själv att bara finnas till.

Är övertygad om att vi behöver vila från intryck och ljud för att må bra och orka.

Veckans uppmuntran är alltså att våga stänga av.

Skippa hörlurarna nästa gång du går ut. Prova att vara hemma utan att distraheras av ljud och gå en promenad utan musik. Det är fantastiskt skönt!

tystnad

,. om man kunde fånga tystnaden på bild så skulle den kanske se ut såhär.

 

 

 

 1. Mari skriver:

  Oh ja! Den där tystnaden är SÅ viktigt….. jobbar en med barn så behövs den än mera 😉

 2. Lisa skriver:

  Viktigt inlägg – jag brukar tänka på att ta ur hörlurarna ur öronen sista biten av promenaden och bara lyssna på fåglarna, eller njuta av tystnaden.
  Jag har skrivit ett inlägg om hur man kommer över kroppskomplex inför sommaren, du får jättegärna titta in och läsa – lisajohansson.fitnessguru.com
  Kramar!

 3. Jag har faktiskt börja cykla hem från jobbet utan musik. På morgonen när jag cyklar hit vill jag ha musik, annars känns det så segt att cykla, men på hemvägen har jag numera ”tyst”. Förvånansvärt skönt.

  Dock sjunger jag rätt ofta, både när jag lyssnar på musik och inte..

 4. Ibland är det verkligen så Skönt att ligga på soffan och läsa bok i total tystnad med mobilen långt bort. Eller ta en promenad och lyssna på fågelkvittrer och lukta på blommor!

 5. ISA skriver:

  väldigt viktig insikt tror jag, har kommit på att jag tycker total tystnad är stressande (?). Kankse borde detoxa från ljud ett tag 😉 kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..