MÅ BRA-TIPS

Det här med att må bra eller ”må bättre” behöver inte alltid vara svårt eller avancerat. I en liten följetong har jag samlat 10 enkla ”må bra-tips” som portioneras ut några veckor framöver.

Först ut:

1.

En aktiv kropp är en glad kropp!

Vi är gjorda för att röra på oss och det viktigaste är inte HUR vi rör på oss utan ATT vi rör på oss. Gör det du gillar och gör det regelbundet så kommer din kropp att tacka dig.

Om det sedan råkar vara golf, börja cykla till jobbet, lära sig att stå på händer eller dammsuga oftare är detaljer. Det viktiga är att vi kommer ihåg att vi inte bara behöver träning – vi behöver också helt vanlig rörelse.

Värdera vardagsmotionen, pränta in att trapporna är det främsta valet framför hissen och passa på att lägga en skön stretch när du tittar på serier. Var lite aktiv på något sätt oftare så kommer du och kroppen kännas mer som en helhet och må bättre tillsammans.

 

sommarstuga111-2

 

,. ett av mina otaliga försök till att lära mig hjula. Det blir blandade resultat och är så jädra roligt!

 

Läs även:

– Om att skapa bra förutsättningar för sin träning

– Om hur du sätter mål för din träning

 

 

 

 

 1. Mari skriver:

  Du är så bra. Du är så otroligt duktig på att verkligen fånga det där viktiga. tack!

 2. Tack för dina tips och inspiration!
  Ska sträcka ut mig och stretcha lite innan middagen 😀 Händer tyvärr alldeles för sällan nuförtiden..!
  Efter varje liten promenad (blir ca 5-6 gånger per dag) med vår valp så känner jag alltid att jag får helt ny energi. Behövs verkligen då jag har mycket inomhusjobb just nu!

  /Evelina – Evelinas Ekologiska

 3. Jag känner själv att jag blir rastlös och inte mår helt bra utan rörelse. Det innefattar både vardagsmotion och träning!

 4. L skriver:

  Takk, det trengte jeg å bli minnet på i dag!

 5. moa skriver:

  Härligt att du vill lära dig lite gymnastkonster! Världens bästa träning enligt mig. Jag tävlade i gymnastik när jag var liten och har nu 12 år senare tagit upp det igen så fruktansvärt kul och roligt att kroppen fortfarande orkar (i vilket fall vissa saker). Tänkte bara passa på att tipsa dig Fia och om det finns flera som är intresserade av SSIF’s gymnstik kurser. Finns för olika nivåer och man kör en gång i veckan. De har en jättebra nybörjargrupp där man får lära sig grunder som att stå på händer och hjula men också får prova på lite svärare typ handvolt, frivolt och liknande. Sök på SSIF gymnstik på google så hittar ni det 🙂

  Ha det så härligt i solen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..