MÅ BRA-TIPS 4

Det här med att börja ”må bättre” behöver inte alltid vara så svårt eller avancerat. I en liten följetong har jag samlat 10 enkla ”må bra-tips” som kommer ut i olika inlägg några veckor framöver.

Vi har kommit till nummer fyra i listan:

4. Våga vara spontan!
Vi är ofta fullbokad, planerade och stressade i våra försök att hinna leva livet. Ändå är spontanitet något som ofta lyfts som något positivt och något som många längtar efter.

Som en individ som älskar rutiner och planering så mår jag ändå bra av att vara fri ibland. Att göra tvärtemot det som var tänkt, att göra en avstickare eller lyssna på någon skön impuls när luckan finns.

Ibland behöver vi göra det enkelt och bara testa. Det kan vara litet som stort.

Prova en ny väg till jobbet, cykla en sväng utan mål, gå ut och spring i en backe för att du känner för det, gå ut en kväll och sitt på en bänk istället för att fastna vid skärmen, var modig och boka en weekend samma vecka, ta dig tiden att äta lunchen utomhus, sov över hos din vän efter filmkvällen och gör gofrulle ihop eller stick iväg på ett spontant kvällsdopp nu när sommaren bjuder till.

Spontana avbrott är fantastiska!

kvällsdopp

 

,. ett fantastiskt kvälldopp från den HÄR kvällen förra sommaren. Helt klart en favorit i sommarminnen!

 

Läs även:

– Må bra tips ett!

– Må bra tips två!

– Må bra tips-tre!

 

 

 

  1. Vilka härliga tips! Det är så lätt att fastna i sina rutiner och inte se hur man kan göra annorlunda, men det är en spännande tanke att man faktiskt kan göra det. Man kan ju hamna på helt nya ställen och få nya ideer, inspirerande inlägg 🙂 Ha en fin och härlig sommar! kram

  2. Frida skriver:

    Hej Fia!
    Först och främst tack för en underbar och inspirerande måbra-blogg! Jag undrar om du har något tips om hur man som anhörig ska få sina nära och kära att varva ner? Då jag har en närstående som är på väg att totalt slita ut sig undrar jag hur man på bästa sätt kan hjälpa och få henne att sakta ner då hon oftast vägrar lyssna när jag påpekar att hon måste ta hand om sig själv. Tack igen för dina fina och stärkande inlägg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..