ANINGENS ÅNGESTRIDEN

I eftermiddags slog ångesten till. Den kom liksom inifrån och drog runt i kroppen innan jag hann uppfatta vad som hände.

Den fyllde mig till bredden och gör att jag nu är rätt nollställd. Känner mig energilös men ändå oberörd eftersom jag vet att det går över och bara är en tillfällig känsla.

För några år sedan gick jag ner i den betydligt djupare och kunde fastna i dagar. Nu är jag trygg i att det bara är tillfälligt och att jag snart hittar tillbaka.

Ångesten äger mig inte på samma sätt som tidigare vilket är en enrom vinst. Den är dränerande när den kommer men den är inte farlig.

Kvällen är vacker med solnedgången på väg, ändå orkar jag inte gå ut och njuta av den just idag. Min kropp känns tung och soffan lockar. Det blir helt enkelt till att befria sig från alla förväntningar och planer och helt enkelt göra det bästa av den här kvällen.

Det betyder äta överbliven pavlova från midsommar och se på Orange is The New Black. Just nu känns det som en fantastisk lösning!

pavlova

,. pavlovan! Lovar att återkomma med receptet. 

Hur mår ni idag, just nu?

 

 

 1. Åhh, du är helt fantastisk! Hade verkligen en sån dag igår där huvudet inte alls hängde med. Jag var ledig från jobbet och hade all tid i världen att utföra massa sysslor… Men jag kom ingen vart! Så härligt att även det är helt okej ibland. Jag har äntligen lärt mig det nu och kan idag uppskatta dagar som igår, vilket jag aldrig klarat av innan 🙂 Du inspirerar verkligen och jag blir på något sätt trygg i mig själv när jag läser din blogg. Keep up the good work, du är GRYM!
  Kram Victoria

 2. Vera skriver:

  Mmm, den där pavlovan måste jag testa!
  Just nu känner jag mig aningen frustrerad. Jag söker nämligen bostad utomlands och det är lite jobbigt… det positiva är att det finns bostäder, men det negativa är att jag inte precis kan åka iväg och springa på en massa visningar hur tidigt som helst heller. Suck… men på något vis ska det väl lösa sig.

 3. Snälla snälla du, återkom med recept typ NU. Surfade just runt efter inspiration till dens ommarifka jag ska bjuda min tjejer på onsdag på. Nu kan jag inte tänka på annat än denna underbara skapelse. Googlade Pavlova, fick en massa resultat. Vilken ska jag ta lixom…. help me 🙂 Annars önskar jag dig en fin vecka! Stor kram

 4. L skriver:

  Oj, den pavlovaen så fantastisk ut!

  Så bra at du er blitt mer ”venn” med angsten og vet at den bare er der en kort stund. Det er godt når man får den tryggheten i seg selv og det ikke blir krise om den eller dårlige følelser kommer.

  Jeg har det bra i dag. Har startet dagen med yoga og skal snart gå en tur i skogen.

 5. Marina skriver:

  Så långt du har kommit när du kan titta på ångesten och säga ”men oj här kom du igen” och sedan bara vara i nuet utan att värdera eller fundera, bra! Jag är på väg upp igen efter en liten svacka orsakad av en tid av på tok för mycket olika saker inbokade, det är väl så, man tror man är ”frisk” och kör på i gamla hjulspår men då slår kroppen ifrån igen direkt, det är ett signalsystem vi måste lära oss hantera och leva med.

  Hoppas Pavlovan smakade <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..