LÄSARFRÅGAN

Frågan:

Hej fina du…känner sådan press varje sommar..vill också ha det så som dina bilder illustrerar. underbara ljusa kvällar, fyllda av ro, fika och natur…varierad miljö mm…men vad gör man om man inte har en sommarstuga? om man inte har råd att hyra en? Om man måste hålla tillgodo med sin trånga lägenhet, jobbdagar och fattig middag hemma framför tv´n.

Har du förslag på hur man kan göra sommaren sådär fin även om man inte har sommarstuga eller vänner som man lyckas kombinera ledig tid med?

Svaret:

Vill börja med att påminna om att även om det är vackra bilder med härliga grejer så betyder det inte att precis alla dagar är så underbara som det ser ut hela tiden. Även i sommarstugan finns sämre dagar och verklighet.

Hur som helst. Det är klart att det går att få en mysig version av sommaren även utan sommarstuga. Vi kan säkert hjälpas åt att få ihop ett gäng bra tips här!

Här kommer några:

– Gör något så enkelt som att flytta ut måltiderna. Finns inte balkong eller uteplats fungerar närmaste bänk, uteplats, vatten och liknande. Käka din frukost ute, packa ihop middagen och cykla iväg till någon sjö och käka den där.

– Lyxa till det med frukter. Frukterna som är säsong är ofta billigare och smakrika. Passa på att frossa i alla meloner, nektariner och jordgubbar nu när de är som godast! Blanda dem i salladen, maten och frys in dem till glass.

– Samla vänner och gör utflykter med cykeln. Kör picknick, spela strandtennis, stäm träff för att kika på solnedgången, spela kort på någon klippa eller laga mat tillsammans.

– Grilla med engångsgrillar eller köp en liten grillhink för ett par hundralappar. Att grilla ger sommarkänsla och behöver inte vara allt för dyrt.

– Var utomhus så mycket som möjligt. Stå på händer, ta promenader, cykla utan att ha en plan, läs böcker på en filt i gräset och bara häng utomhus.

– Piffa till lägenheten så du får sommarkänsla. Unna dig någon fin växt (finns billiga på t.ex. Ikea), öppna fönstren ofta, plocka blommor utifrån, lyssna på radio eller möblera om.

Release_Ptfia-33

,. att stå på händer ger sommarkänsla för mig. Bild av Erik Dilexit. 

 

Nu får ni gärna fylla på listan i kommentarsfältet!

 

 

 1. Min kille och jag brukar varje sommar försöka ta oss ut i skärgården. Oftast åker vi över en dag på Vaxholm, tar med oss egen picknick och badar. Det är verkligen jätte mysigt och härligt och jag rekommenderar det till alla som bor i Stockholm.
  Om man inte bor i Stockholm så finns det säkert något i närheten av staden ni bor i som man kan göra någon rolig utflykt till!

  http://www.jagarbipolar.spotlife.se

 2. Stina skriver:

  Vilka härliga tips, ska absolut göra det med mina kompisar i sommar!

  Vi möts ständigt av val i livet stora som små, livrädda för att välja fel väg. Där är jag rädd, rädd för vad som kan hända. I hela min uppväxt har jag varit aktiv testat på många olika sporer t.ex fotboll, bandy, gymnastik osv men det jag föll för vad simningen. Det var sporten som kom och blev min räddning. Idag är jag sjutton år och håller fortfarande på med simning och har fått vara med om så mycket. Träningsläger med ens underbara grupp som blir som sin extra familj, träningspass efter träning. Mjölksyran som brinner i ens muskler tårarna som tränger fram av både smärta och lycka. För det är det det är för mig, lycka! Tidiga morgon för att åka till tävlingar, jag har mött både framgång och motgångar. Jag har lärt mig så otroligt mycket och lärt mig uppskatta hård träning då det gett mig lycka! Det var i bassägen jag kunde släppa alla tankar och bara vara, bästa känslan.
  Men idag är jag inte lika säker på om jag verkligen vill satsa lika mycket på det, är det jag vill hålla på med? Men vad är jag utan simning? Jag är rädd, tänk om jag inte passar på gymmet med alla proteinshakes osv tänk om jag inte hör hemma där? Vad gör jag då? Vad gör jag om jag inte har simningen?
  Jag känner inte samma glädje när jag hoppar i bassängen men är samtidigt livrädd att vara utan den. Fia ge mig tips och råd hur jag ska tänka. Ska jag sluta på simningen? Eller ta en paus?
  Förlåt om det blev flummigt hoppas du förstår lite i alla fall.
  Kram fina Du!

 3. Stina skriver:

  Vilka härliga tips, ska absolut göra det med mina kompisar i sommar!

  Vi möts ständigt av val i livet stora som små, livrädda för att välja fel väg. Där är jag rädd, rädd för vad som kan hända. I hela min uppväxt har jag varit aktiv testat på många olika sporer t.ex fotboll, bandy, gymnastik osv men det jag föll för vad simningen. Det var sporten som kom och blev min räddning. Idag är jag sjutton år och håller fortfarande på med simning och har fått vara med om så mycket. Träningsläger med ens underbara grupp

 4. Amanda skriver:

  Hej Fia! Jag tänker ofta på det du brukar söga om att ”rensa mobilen”, vilket jag också gör med jämna mellanrum, och då Instagram bland annat. Men, lika ofta som jag rensar (om inte oftare) letar jag gärna efter nya konton som istället sprider positiv energi. Dock tycker jag det är himla svårt att hitta konton som faktiskt tilltalar mig, för man vet inte vart man ska börja leta… Så min önskan – kan inte du göra en lista på fina konton som lyckas göra dig glad då och då? Allt från res- och matkonton till ”vanliga” privatpersoner med en skön inställning till livet och allt vad det nu innebär 🙂

  Stor Kram

 5. Jenny skriver:

  Ta med en filt till stadsparken eller liknande och njut av sommarvädret en dag (om sommaren någonsin kommer igång ordentligt i år…). Att kolla på folk och köpa en glass att ta med till parken skapar extra mycket sommarkänsla.

  Sola utomhus. Jag får energi av att ha sol i ansiktet och ligga och lyssna på vinden i träden.

  Gör jordgubbsmilkshakes, världens somrigaste smak! Och baka jordgubbs- och rabarberpaj.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..