SVAR PÅ FRÅGESTUNDEN

Här är andra delen av svaren på frågestunden med temat ”bloggande” som finns HÄR.
Du hittar första delen HÄR.

Några bloggtips skulle sitta fint. Vilka läser du? Både hälsobloggar men också andra funkar.

Det går i perioder. En del läser jag av ren rutin men de är kanske inte så spännande egentligen, en del inspirerar och en del läser jag för att hålla mig uppdaterad i branschen. Här är några guldkorn:

Sara Holmberg
Lilla Matedrivén
Michela Forni
Jonna Jinton
Sanna Nilsson
Anja Forsnor
Brita Zackari 

Att göra hälsosamma val är för mig något som jag gör för mitt eget välmående och för att jag själv ska stärkas av det. Känner du aldrig att glädjen och energin i dina val försvinner lite när du känner att du måste prestera och producera snygga inlagg av det? Att det som egentligen ska stärka dig blir press och ett måste och att nästan hela grejen med att göra medvetna val för sitt eget bästa försvinner? Vad gör du isåfall för att undvika det?

Vilken intressant fråga! Försöker att undvika att sätta för mycket press på mig själv. Sedan utgår ju allt jag gör som ”PT-Fia” från mig själv vilket gör att det ändå blir ett naturligt förhållningssätt. Nu utgår bloggen från mig och mitt mående vilket gör att jag använda det mesta som utgångspunkt, material eller ämne. Har jag en dålig dag kan jag skriva om det, är jag skitglad för att jag tränade ett skönt pass så kan det bli ett inlägg och funderar jag på något så kan jag ta upp det i bloggen.

Hade det inte vart så utan mer fokus på att allt hela tiden skulle vara snygga bilder på mig, kroppen eller att bloggen bara handlade om min träning så hade det nog vart mer stressande. Nu låter jag mina känslor och upplevelser visa det mänskliga. De senaste åren har jag ju fått lära mig att min egen hälsa är viktigast och utgår från den när jag jobbar och gör hälsosamma val.

Känner att det var svårt att svara på ett klockrent sätt och blev lite luddigt, hoppas ni hängde med!

ptfias blogg

 

Får du aldrig bloggtorka? Att det står still och du inte kommer på något att skriva om, eller har du en nödlista att ta till då?

Jo verkligen! Det händer och då gäller det att ta till en plan B som lösning. I mitt fall innebär det att jag har ett lager med bilder att utgå från och skapa inlägg från dem. Jag har ett register i utkast med påbörjade inlägg och idéer, att göra en lista som länkar tillbaka till gamla inlägg (typ den HÄR med samlade recept) eller helt enkelt göra en favorit i repris. Ibland skriver jag helt enkelt att inspirationen saknas och att ni får inspirera mig istället vilket är väldigt roligt det med!

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..