NYTTIGA CHOKLADBOLLAR

Jakten på goda nyttiga chokladbollar fortsätter! Jag har ju gjort säkert trettiotvå olika varianter av raw food-bollar sedan jag upptäckte dem. För att göra det enkelt har jag samlat allt på samma ställe och gjort en liten guide på hur du lyckas skapa de godaste nyttiga chokladbollarna.

Tips!

– Våga prova nya godsaker att rulla dem i – som lakritspulver, rivet citronskal, superfood-pulver, hackade nötter, raw kakao och liknande.

– Våga gå från kakaon och chokladen och testa dig fram med andra smaksättare. Som vanilj, kola, bär, torkad frukt, lakrits, kardemumma och liknande.

– Testa att smaksätta med någon form av nötsmör för både god smak och konsistens. Jordnötssmör är en klassiker, hasselnötssmör ger en nougatliknande smak, cashewsmör är lenare och sesampasta ger god nötig smak.

– Många recept säger att en ska mixa samman ingredienserna vilket ger en len smet som blir tryffelliknande och skitgod! Ett annat tips är att prova att hacka nötterna och den torkade frukten för att få en boll med tuggmotstånd och goda bitar.

– Dra ner på antalet ingredienser. Jag upplever att de allra godaste bollarna är de som har knappt 5-6 ingredienser plus topping. Det är lätt att sväva iväg och dra ner halva skafferiet för att näringsbomba men simpelt blir ofta mest lyckat.

recept rostad kokos
recept rostad kokos_-7
recept rostad kokos_-4

Avslutningsvis kommer en samlad guide över mina godaste recept på nyttiga och goda chokladbollar. Klicka nedan för att komma direkt till recepten.
Enjoy!

– Små lakritsbollar!

– Jordgubbsbollarna! 

– En variant på chiabollar!

– Världens godaste fikonboll!

– Chokladbollarna från min bok!

– Världens enklaste hallonbollar!

– Mina mest populära raw food-bollar!

– Inte en boll men världens godaste nyttigare kakor!

 

 

 1. Jag älskar att variera bollarna och provar alltid nya ideér! Jag tycker t.ex det ger väldigt olika smak beroende på vilken torkad frukt man väljer. Aprikoser, dadlar, fikon eller bara russin. Mmh mums i vilket fall!

 2. Vilket bra inlägg :)!! Tack för tipsen !

 3. Jenny skriver:

  Vilka bollar är det på bilden? För de ser grymt goda ut!!! 😀

 4. Jag gjorde egna bollar förra veckan, för första gången!
  Alltså..sååå gott ju 🙂
  Får göra nya snart, för de är redan slut 😉

  Bara några få ingredienser och tjoff så har man godaste godiset liksom 🙂

  Har mitt lilla recept på min blogg om någon blir chokladsugen 🙂

  http://lindaassarsson.blogg.se

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..