ÖNSKERUBRIKEN 10

Jag fick en önskerubrik om att samla min favoritmat så här kommer en följtong i ämnet. Eftersom jag har svårt att komma på mat som jag verkligen inte tycker om är det svårt att ens försöka välja ut favoriter men jag har gjort ett gediget försök.

Vi börjar i slutet av listan och jobbar oss till toppen!
Först ut:

10. Grytor.

Det är något speciellt med att rota i kylen och dra ner det som finns i en gryta. Jag gör ofta vegetariska grytor när jag inte orkar handla och vill använda det som finns hemma i skåpen.

Med någon form av rotfrukt, buljong, krossade tomater och någon variant av ost kommer en ganska långt.

Här är recept på en vegetarisk gryta:

– Vegetarisk böngryta!

gryta recept

En annan favorit är min kycklinggryta som kom till när jag lagade mat till mitt ex för väldans massa år sedan. Har eventuellt gjort den 321 gånger sedan dess utan att tröttna.

Ni hittar receptet på den här:

”Kycklinggryta med fetaost”

Jag brukar numera röra ner två paket fetaost och en stor burk med soltorkade tomater för att verkligen få fram smakerna.

,. fortsättning följer! 

 

 

 

 1. Erika skriver:

  Åh toppen med mat inspiration! Har oftast svårt att komma på nya rätter att laga, tummen upp från mig!

 2. Hej Fia!

  Vad har hänt med Aetas, kommer du fortsätta med det eller vad är planen? 🙂

  /Anna-Karin

 3. Amanda skriver:

  Hej du vettiga Fia,
  Lång kommentar kommer här!!
  När jag läste ditt läsarinlägg där det får diskuteras matångest blev jag väldigt glad över att du väljer att fortsätta uppmärksamma sådana saker. Det är så otroligt viktigt att prata om! Jag har dock en önskan, som en liten fortsättning på inlägget, för att förhoppningsvis många ska få hjälp på traven att bota sin matångest, även jag. Jag tror att matångest för många växer i och med att så kallade ”hälsoprofiler” i bloggvärlden gör klart för sina läsare vad som är helt oacceptabelt att ens vidröra och vad man ska äta osv osv… Jag blir så jäkla ledsen när träninnsbloggare som borde vara förebilder visar upp sina lågkolhydratstallrikar, sallader, strikta kostscheman helt utan gluten och mjölk då de egentligen inte är allergiska, ”unnar” sig LITE pasta eller en väldigt LITEN klick lingonsylt på gröten(sockerfri såklart, vem äter vanlig liksom?)”. Ja jag tror du förstår vad jag menar, att det bara blir provocerande för alla vilsna själar att se den bilden av s.k förebilder.

  Jag tror därför att det är väldigt uppskattat att få se vad en förebild som du, som ÄR sund på riktigt (inte bara påstår sig vara det men egentligen har en lika skev bild av mat själv) faktiskt äter en vanlig vecka. Hur det är att äta balanserat, gott och hälsosmart.

  Jag vet att du har gjort någon form av matdagbok i bloggen förut men jag tror det skulle vara bra, nyttigt och uppskattat att få se vad du äter under en hel dag eller kanske helst en hel vecka. Just för att folk ska förstå att man kan äta en god bulle på en onsdag om man vill det, eller äta ris till kycklinggrytan på en torsdag – utan att lägga några värderingar i det eller behöva må dåligt över det. För det är mat, och vi behöver mat. Punkt.

  Så summan av kardemumman – kan inte du göra en matdagbok där vi får följa din mat någon vecka då och då? Kanske kan det öppna ögonen på folk för att se hur ”normala” portioner ser ut och få folk att uppskatta mat istället för att se på mat med förakt.

  Tack på förhand och tack för att åtminstone du kan visa en sund inställning till mat och hälsa över huvud taget för den delen!

  Kram, Amanda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..