ÖNSKERUBRIKEN 9

Jag fick en önskerubrik om att samla min favoritmat så här kommer en följtong i ämnet. Eftersom jag har svårt att komma på mat som jag verkligen inte tycker om är det svårt att ens försöka välja ut favoriter men jag har gjort ett gediget försök.

Vi börjar i slutet av listan och jobbar oss till toppen!

9. Tomatsalsa.

Det kan vara världens bästa tillbehör och jag misstänker att det är fullt omöjligt att tröttna eftersom den går att variera på så många sätt. Jag utgår oftast från en bas av olivolja, tomater, avokado och något syrligt som lime eller citron.

Till det brukar jag variera med örter som koriander eller mynta, ibland vinäger, vitlök och dra ner någon form av lök, frukt som mango eller bär.

Det finns inga regler bara massor med varianter. Det bästa är att den är typ det godaste som går att äta, passar till både kött, fisk, kyckling, halloumi och kan ätas som den är.

Den är naturligt mjölkfri och är sprängfylld med smak.

Har ni inte provat det tidigare så gör det. Det är så fantastiskt gott!

salsa recept

Här är en favorit:

Hacka 1-2 paket körsbärstomater i mindre bitar, pressa över rikligt med lime, citron eller saft från en grapefrukt, pressa över vitlök och en skvätt olivolja. Hacka två avokados, klipp 1-2 krukor med färsk koriander och smaka av med salt och svartpeppar.

 

Läs mer:

– Recept på en cashewkräm som passar till fisk och kyckling

– Rabarberchutney till grillat

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..