DET HÄR MED ATT VARA KVINNA

Alltså, kvinnor. Kan vi inte prata om oss en stund?

Jag måste bara få brista ut i någon typ av sång. Fick mens häromdagen vilket inte är något märkvärdigt i sig men jag började elda upp mig. Började tänka på allt vi går igenom och hur vi behandlas för det.

Vi börjar blöda från tidiga tonår vilket vanligtvis fortsätter en gång i månaden i halva vårt liv. Förstår ni, karlar?

Vi blöder varje månad, veckovis.

Inte nog med att vi ska hantera detta genom att lägga våra egna pengar på mensutrustning, vi ska helst gömma allt hårt i handen när vi går för att byta och vi ska absolut inte prata om att vi har mens och inte lämna obehagliga (läs: blodiga eller blödiga) detaljer.

Mensen hindrar oss från att ligga precis exakt när vi vill, vi får stå ut med allt runt omkring vilket kan innebära mensvärk som gör så ont att vi kräks, får njuta av dagliga flytningar, värk i ryggen, huvudvärk och för att inte tala om den härliga PMS:en.

Och låt oss komma ihåg att ”har du PMS eller” är ett väl använt skällsord för att benämna när vi kvinnor har en dålig dag eller säger emot.

Utöver detta så ska vi helst ansvara för att inte oplanerat bli gravida genom att ta fullt ansvar för preventivmedel – eftersom det inte finns några för män .. förutom kondomen som brukar få sällskap av diverse klagomål som ”det tar bort känslan” etc.

För att summera det hela vill jag bara påminna alla kvinnor om att vi måste komma ihåg att alltid vara glada, lättsamma (easygoing så att säga), snygga, vältränade, välansade och älska livet.

Det är ju ändå helt fantastiskt när vi staplar upp det såhär.

 

Obs, en del ord och formuleringar behöver stödjas av en viss ironi…

 

 

 1. Anna V skriver:

  Ironi? Nej, inte det minsta. Du satte huvet på spiken. EXAKT så är det.

 2. Signe skriver:

  Så jävla fint att du faktiskt tar upp detta och så jävla passande eftersom jag precis konstaterade att månadens ångest-kväll har infunnit sig och att det innebär att jag har ägglossning – krypande jävla känsla i hela kroppen. Tjoho. Och visst fan känns det lite lättare efter att ha läst detta. Klockrent. Trevlig kväll och TACK! <3

 3. Frida skriver:

  Heja dig Fia!!

 4. Lollo skriver:

  Jag fick en liten tår i ögat när jag läste detta. Du är så bra!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..